Ce spune ASF Europei, peste capul BNR, despre creditele nocive acordate romanilor, scrie economica.net.
Un studiu realizat la solicitarea Parlamentului European releva parerea Autoritatii de Supraveghere Financiara despre situatia debitorilor romani. ASF prezinta practici ale bancilor comerciale pe care Banca Nationala a Romaniei nu le-a expus niciodata public, cum ar fi practicarea unor dobanzi netransparente la credite, care au dus la supraindatorerea clientilor.
Combaterea evaziunii ar rezolva lipsurile bugetare, titreaza capital.ro.
Economia subterana vaduveste Produsul Intern Brut cu 40 miliarde euro in fiecare an, conform calculelor Comisiei Europene, suma care se traduce in pierderi de 10-15 miliarde euro pentru bugetul statului.
Una dintre problemele cele mai mari ale economiei noastre este evaziunea fiscala. Fie economie neagra, fie gri, evaziunea este o componenta inexorabila a fiecarei economii, cu o parte a populatiei supravietuind de pe urma ei.
Numarul de salariati a crescut cu aproape 100.000 anul acesta. Industria a consemnat cea mai mare crestere, mentioneaza evz.ro.
Numarul salariatilor din Romania a crescut cu 95.000, in primele cinci luni ale acestui an. La finalul anului trecut, numarul salariatilor era 4.328.000, iar potrivit cifrelor valabile la 31 mai, acum sunt 4.423.000 de angajati. Cifrele au fost furnizate de Institutul National de Statistica.
Cea mai marere crestere in privinta numarului de salariati a consemnat-o industria. In acest sector, in care activeaza, mai mult de un sfert din populatia angajata, lucrau, la finalul lunii mai, aproape 1,3 milioane de salariati, cu circa 36.000 mai multi decat la finalul anului trecut.
Paradoxul care ne costa pe noi si ii imbogateste pe ei: curentul electric s-a ieftinit in piata de profil, dar facturile la consumatori cresc luna de luna, anunta adevarul.ro.
De mai bine de doi ani, in sectorul energetic are loc un fenomen paradoxal: producatorii livreaza pietei curent electric la preturi tot mai mici, dar la nivelul consumatorilor finali energia se factureaza cu preturi tot mai mari.
Pe de-o parte, producatorii se plang ca au ajuns in 2014 sa livreze pietei energie la preturi situate la jumatatea nivelurilor din 2011-2012, iar de cealalta parte facturile care in urma cu doi ani aratau costuri lunare de 50 pana la 70 de lei pentru un apartament acum arata peste 120 de lei.
Comentarii articol (0)