Cate bonuri castigatoare sunt la Loteria Fiscala, titreaza economica.net.
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a afirmat marti seara, la B1 TV, ca exista "cel putin 2.000" de castigatori la loteria bonurilor fiscale organizata luni.
"Sunt cateva cifre estimative (privind numarul de castigatori la loteria bonurilor fiscale - n.r.), undeva la cel putin 2.000 de bonuri ar fi fost emise la acea valoare, in acea zi. Acum trebuie sa asteptam cele 30 de zile pentru depunerea bonurilor castigatoare de catre proprietarii lor si apoi vom sti exact cati anume, cat va fi castigul pe persoana. Suma de un milion de lei se imparte exact la numarul de bonuri declarate", a afirmat ministrul Finantelor, conform B1 citata de Hotnews.
Astfel, daca vor fi doar 2.000 de bonuri castigatoare, premiul revendicat pe un bon castigator va fi de 500 de lei, iar la 3.000 de bonuri castigatoare, circa 333 lei.
Ministrul Finantelor avertizeaza ca ANAF va actiona si mai agresiv in operatiunile de control. Firmele, luate la verificat pe baza de esantion, scrie evz.ro.
Campania de control demarata in ultimul timp de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) trebuie intensificata, dar abordarea de pana acum a ANAF trebuie sa se schimbe, a spus astazi Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, in cadrul unui interviu acordat B1tv.
„Ce trebuie sa indreptam acum este acea abordare care a creat anumite neplaceri, adica inchiderea la prima fapta constatata”, a apreciat ministrul adaugand ca vor fi intensificate controalele ANAF.
Soferilor de camioane grele li se pregatesc noi taxe: pe tonaj si pe claxon sau pe galagia pe care o fac motoarele, anunta adevarul.ro.
Consiliul Regiunilor, unul dintre organismele importante ale Uniunii Europene, va lua in dezbatere, la reuniunea din 16 si 17 aprilie (Bruxelles), mai multe teme de interes general cum ar fi Cartea Alba a Transportuirilor Europene. Acest document prevede, intre altele, schimbarea modului de taxare a utilizatorilor de drumuri.
Printre cele mai interesante schimbari preconizate in documentul citat se numara impozitarea si in functie de noxele emise de motoare, dar si in functie de poluarea fonica sau de gradul in care vehiculul uzeaza infrastructura.
Exporturi de cereale valorand miliarde de euro impozitate ca un butic, informeaza romanialibera.ro.
Desi fac afaceri de miliarde de euro in Romania, exportand cereale cumparate ieftin de pe piata locala, marii traderi din domeniu platesc impozite modice, raportat cu veniturile inregistrate. Asa-numitele optimizari fiscale, prin care marile companii platesc taxe reduse, au intrat si in atentia fiscului romanesc, dupa ce in alte tari europene au starnit dezbateri importante in spatiul public.
Fiscul a parut pana acum mai degraba interesat de sumele ce pot fi smulse de la micii contribuabili, decat de modurile, mai mult sau mai putin legale, in care marile multinationale isi ajusteaza darile varsate la bugetul de stat.
Comentarii articol (2)