Milioane de euro din tragediile rutiere. Firmele de asigurare vor sa scape stiintific de vanatorii de daune morale, scrie economica.net.
Asiguratorii incearca sa identifice posibile rezolvari tehnice pentru fenomenul daunelor morale de sute de mii si chiar milioane de euro acordate in urma accidentelor rutiere grave.
Intre timp, in Romania au aparut retele specializate in vanatoarea de daune care lucreaza organizat, pe mai multe paliere, incepand cu identificarea cazurilor cu potential si terminand cu negocieri cu asiguratorii si reprezentarea in instanta a victimelor sau a rudelor acestora.
Bancile care iti dau cei mai multi bani fara garantii, titreaza capital.ro.
Ofertele majoritatii institutiilor de credit se opresc la circa 90.000 de lei cand trebuie sa acorde un credit de nevoi personale fara garantii. Exista, insa, cativa curajosi care pluseaza pana la sute de mii de lei si chiar un creditor care nu impune limite. Cei care castiga peste 10.000 de euro pe luna pot imprumuta chiar si 1 milion de lei fara garantii.
Pentru cei care au venituri suficiente, un imprumut de cateva zeci de mii de lei nu pare sa fie o problema, daca ne uitam in ofertele bancilor din Romania. Ba chiar cea mai noua institutie de credit locala, Idea Bank, fosta RIB, vine pe piata cu o provocare.
Forfetarul, noul impozit pentru micile afaceri?, se intreaba evz.ro.
O suma unica de plata catre stat ar putea simplifica mult relatia dintre micile firme si Fisc, dar ar fi in defavoarea celor care au profituri sau venituri mici.
Evaziunea ramane inca la un nivel ridicat, si din cauza capacitatii reduse de control a Fiscului, dar si a hatisului de taxe si impozite.
In context, atat Guvernul, cat si reprezentanti ai mediului de afaceri reincep discutiile despre introducerea impozitului forfetar, care ar permite taxarea micilor afaceri in functie de capacitatea de a genera venituri si ar simplifica mult relatia cu Fiscul.
Deputatii acuza retailerii de cresterea preturilor inainte de reducerea TVA. Supermarketurile se apara: Nu am facut nicio majorare de pret, mentioneaza adevarul.ro.
Reprezentantii supermarketurilor au sustinut, marti, la Comisia de agricultura, ca nu au facut nicio majorare de pret la produsele alimentare, in perspectiva reducerii TVA si ca aceste preturi vor scadea cu 12%, in timp ce deputatii au aratat ca exista informatii privind cresteri de preturi, scrie Mediafax.
Reprezentantii marilor lanturi comerciale au fost audiati la Comisia de agricultura pentru a explica daca au fost facute majorari de preturi in ultima vreme, presedintele Comisiei de agricultura, Nini Sapunaru, aratand ca sunt mai multe informatii privind cresterea preturilor din magazine, iar opinia publica este ingrijorata ca reducerea TVA nu va duce la scaderea acestor preturi.
Comentarii articol (0)