Conform Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, pasii pe care trebuie sa-i urmezi,in calitate de angajator, pentru a intra in posesia acestor tichete, sunt urmatorii:
1. Numirea unei persoane care sa se ocupe cu gestionarea tichetelor de masa
In cadrul fiecarei companii, angajatorul are sarcina de a imputernici in scris o anumita persoana, care va gestiona intregul proces de achizitie, de cele mai multe ori aceasta persoana fiind reprezentata de catre un contabil.
2. Stabilirea contractarii de tichete de masa cu una sau cu mai multe unitati emitente – se face de catre angajator impreuna cu organizatiile sindicale sau, dupa caz, cu reprezentantii angajatilor.
3. Incheierea unui contract cu unitatea sau unitatile emitente, contract care trebuie sa cuprinda:
- necesarul (anual, semestrial sau trimestrial) de tichete de masa si esalonarea pe luni a acestuia
- costul imprimatului – pentru tichetele de masa pe suport de hartie si costul emiterii – pentru tichetele de masa electronice
- locatiile in care angajatii isi pot utiliza tichetele de masa – isi pot achizitiona exclusiv produse alimentare de la restaurante, magazine alimentare si supermarketuri
Pe langa toate acestea, printre informatiile pe care angajatorul trebuie sa le furnizeze unitatilor emitente se regasesc:
- numele si codul numeric personal al angajatilor care urmeaza sa primeasca tichete de masa
- numarul de tichete de masa acordat pentru fiecare angajat
- valoarea nominala, dar si totala a tichetelor de masa acordate fiecarui angajat
Un caz mai aparte il reprezinta tichetele de masa electronice, ce se vor introduce in curand pe piata din Romania si care vor usura intreaga procedura de plata, pentru care angajatorul trebuie sa transmita si numarul unic de identificare a suportului electronic corespunzator fiecarui angajat.
Daca esti interesat sau ai nelamuriri legate de acest subiect, poti accesa site-ul Edenred, unde gasesti ultimele noutati din domeniul tichetelor de masa.
Comentarii articol (3)