avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Cineva(din mediu privat), are salariul minim pe economie 1050 lei, iar la sfarsitul lunii, din acest salariu i se opreste contrvaloarea bonurilor de masa, astfel ca ramane cu un net de 700 si ceva de roni. Este legal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 14 Aprilie 2016
Nu este corect, retinerea c/v bonurilor de masa de catre angajator din salariul unui angajat.

Legea nr.142/1998
art.4
(1) Angajatorul care achiziţionează direct de la o unitate emitentă de tichete de masă pe suport hârtie necesarul de tichete de masă pe suport hârtie achită atât contravaloarea nominală a tichetelor de masă, cât şi costul imprimatului reprezentând tichetul de masă.
....

Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa
Art. 6
Sumele reprezentand costul imprimatelor in cazul tichetelor de masa pe suport hartie, respectiv costul emiterii tichetelor de masa pe suport electronic, precum si costul suportului electronic sau al inlocuirii acestuia, contractate cu unitatea emitenta si primite de catre angajator, se suporta de catre angajatori din cheltuielile proprii. In cazul institutiilor publice, aceste sume se suporta de la alineatul bugetar "Alte cheltuieli cu bunuri si servicii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa acordate dar cu cheltuieli de tiparire pe banii salariatilor ionel-s ionel-s Buna ziua. Slava Domnului ca existati ! De vreo doi ani firma la care lucrez (privata) a inceput sa ne acorde tichete de masa, insa pentru tiparirea lor ni ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa - contravaloare inclusa in salariul minim JenicaCiobotar JenicaCiobotar Buna ziua, Sunt salariatul unei societati cu capital privat, angajat cu CIM pe perioada nedeterminata impreuna cu inca cca 16 angajati si ei la ... (vezi toată discuția)
Tichete masa Andreeasofy Andreeasofy Este normal sa se opreasca bani pe tichetele de masa integral? (vezi toată discuția)