avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa - contravaloare inclusa in salariul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa - contravaloare inclusa in salariul minim

Buna ziua,

Sunt salariatul unei societati cu capital privat, angajat cu CIM pe perioada nedeterminata impreuna cu inca cca 16 angajati si ei la randul lor angajati cu CIM pe perioada nedeterminata si..... ne-am trezit ca angajatorul a stabilt de la sine putere (fara nici o consultare sau acord),ca vrea sa ne retina din salariul minim net pe economie(925 ron) contravaloarea tichetelor de masa pe care vrea sa ni le acorde lunar.Asadar,din salariul net de 925 lei,incepand din aceasta luna vom primi cca 725 lei iar restul reprezinta tichete de masa.
Mentionez ca nu exista sindicat si nici un reprezentant al salariatilor,nu exista CCM la nivel de sociatate si nu ne-a cerut nimeni acordul in acest sens.

Intrebare : Este legala aceasta hotarare a patronului si din ce bani se pot acorda tichete de masa salariatilor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 30 Iunie 2016
1. Nu este legala decizia respectiva. Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.

2. Legea nr.142/1998
art. 4
Angajatorul care achizitioneaza direct de la o unitate emitenta necesarul de tichete de masa achita atât contravaloarea nominala a tichetelor de masa, cat şi costul imprimatului reprezentand tichetul de masa.


Norme de aplicare a Legii 142/1998
Art. 6
Sumele reprezentand costul imprimatelor in cazul tichetelor de masa pe suport hartie, respectiv costul emiterii tichetelor de masa pe suport electronic, precum si costul suportului electronic sau al inlocuirii acestuia, contractate cu unitatea emitenta si primite de catre angajator, se suporta de catre angajatori din cheltuielile proprii. In cazul institutiilor publice, aceste sume se suporta de la alineatul bugetar "Alte cheltuieli cu bunuri si servicii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim as4angel as4angel Cineva(din mediu privat), are salariul minim pe economie 1050 lei, iar la sfarsitul lunii, din acest salariu i se opreste contrvaloarea bonurilor de masa, ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa acordate dar cu cheltuieli de tiparire pe banii salariatilor ionel-s ionel-s Buna ziua. Slava Domnului ca existati ! De vreo doi ani firma la care lucrez (privata) a inceput sa ne acorde tichete de masa, insa pentru tiparirea lor ni ... (vezi toată discuția)
Bonurile de masa adi71stefan adi71stefan este legal sau corect sa opresti contravaloarea bonurilor de masa din venitul net realizat de catre salariat ? este prima data cand mi se intampla asa ... (vezi toată discuția)