Inflatia anuala a ajuns la 0,7%, in aprilie. Preturile au crescut cu 0,2%, fata de luna trecuta, scrie economica.net.
Preturile de consum, masurate prin indicele preturilor de consum (IPC), au fost mai mari in medie cu 0,1%, in luna aprilie comparativ cu luna martie 2015. Determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC), cresterea a fost de 0,2%.
Preturile de consum in luna aprilie 2015 comparativ cu luna aprilie 2014 au fost mai mari cu 0,7%, masurate prin IPC si cu 0,6%, masurate prin IAPC. La grupa marfurilor nealimentare preturile au ramas relativ stabile.
Peste jumatate din masinile romanilor nu pot avea asigurare CASCO, titreaza evz.ro.
Trei din cinci masini din Romania nu pot avea asigurare CASCO pentru ca au o vechime mai mare de 10 ani.
Mai mult de jumatate dintre masinile care circula in Romania nu pot fi asigurate CASCO, potrivit datelor companiilor de asigurari, citate de Agerpres.
Sondaj INSCOP: Majoritatea romanilor cred că alimentele se vor ieftini dupa reducerea TVA, anunta adevarul.ro.
Aproape 60% din romani se asteapta ca preturile alimentelor si ale bauturilor nealcoolice sa fie mai mici dupa reducerea TVA de la 24% la 9% incepand cu 1 iunie, respectandu-se integral sau partial scaderea taxei, releva barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului „Adevarul“.
Majoritatea romanilor considera ca reducerea TVA la alimente si la bauturi nealcoolice de la 24% la 9%, incepand cu 1 iunie, este o masură buna pentru ei personal (83,8%) si pentru economie in general (78,2%), in timp ce mai putin de 6% din ei cred ca decizia fiscala nu va aduce beneficii nici lor, nici economiei, arata rezultatele sondajului „Adevarul despre Romania“, realizat de INSCOP Research in perioada 23-30 aprilie.
Patru puncte slabe in legea privind impozitarea bacsisului, informeaza romanialibera.ro.
Sume de bani mai mari declarate la intrarea in tura, care vor permite chelnerilor sa plece cu bacsisul neimpozitat acasa, situatia incerta a taximetristilor, dar si costuri administrative ridicate ale Statului, comparativ cu incasarile suplimentare la buget sunt cateva din vulnerabilitatile acestei legi.
Vremea buna a scos la terase o multime de bucuresteni. Desi nu duc lipsa de clienti, ospatarii stramba din nas fiindca trebuie sa imparta bacsisul cu Fiscul. Din 8 mai, bonul fiscal trebuie emis atat pentru sumele pe care le lasa clientii in plus, drept bacsis, cat si pentru diferenta de rest.
Comentarii articol (0)