avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Berea, un aliment sau o bautura alcoolica?
Discuție deschisă în Cultură generală

Berea, un aliment sau o bautura alcoolica?

Stiu ca mai demult se spunea ca preturile la bere nu se modifica atunci cand se ridica preturile bauturilor alcoolice pentru ca, berea si vinul fac parte din categoria alimentelor. Nu stiu daca legea curenta inca spune aceasta treaba, si asta este ceea ce imi doresc sa aflu. Si daca da, berea si vinul fac parte din categoria alimentelor dupa constitutia romaniei, atunci as vrea sa stiu, de ce consumul in locurile publice este interzisa (in parcuri, sau pur si simplu pe strada - Nota: in tarile Occidentale consumul de bere pe strada este legala si practicata). Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:18, 25 August 2013
Dupa Codul fiscal:

SECŢIUNEA a 2-a
Alcool şi băuturi alcoolice

ART. 206^10 Bere

(1) În înţelesul prezentului capitol, bere reprezintă orice produs încadrat la codul NC 2203 00 sau orice produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice, încadrat la codul NC 2206 00, având, şi într-un caz, şi în altul, o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum.
....
ART. 206^11 Vinuri

(1) În înţelesul prezentului capitol, vinurile sunt:
.....


Deci Legea 571/2003 - Codul fiscal incadreaza berea la bauturi alcoolice.


LEgea 61/1991

Art. 3. - Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:

23) consumul de băuturi alcoolice în următoarele locuri publice: drumuri publice, parcuri, stadioane şi terenuri sportive, instituţii culturale, săli de spectacole, instituţii sau unităţi economice, toate mijloacele de transport în comun, autogări, gări şi aeroporturi, de stat şi private, sau alte locuri prevăzute de lege. În incinta acestor locuri publice se pot consuma băuturi alcoolice prin delimitarea unor spaţii special amenajate pentru consumarea băuturilor alcoolice, prin hotărârea conducerilor locurilor publice respective. Sunt exceptate localurile de alimentaţie publică şi turism, cum sunt: restaurante, baruri şi discoteci. În locurile publice enumerate se interzice cu desăvârşire consumul de băuturi alcoolice de către persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani;

Ultima modificare: Duminică, 25 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 291/2013 - modificarea legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa COTYS COTYS Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, la Art. 2 (2) d) \\"interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea ... (vezi toată discuția)
Lege care interzice vanzare bautori alcoolice în spatii cu jocuri de noroc geta sireteanu geta sireteanu Buna ziua vreau sa intreb daca dupa noua lege care interzice vanzarea bauturilor alcoolioce in spatiile unde functioneaza pariuri sportive si jocurile de ... (vezi toată discuția)
Bere in spatiul public damien damien Stiu ca problema mea n-are legatura cu codul rutier, dar are cu contraventiile si in alta parte nu stiam unde sa scriu. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)