avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa

Legea 291/2013 - modificarea Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa, la Art. 2 (2) d) "interdictia de a fi utilizat pentru achizitionarea de tigari sau de produse alcoolice;"
Exista o serie de cazuri in care,impreuna cu alimentele respective (carne, lapte, oua, ulei, etc.), este refuzata achizitionarea de bere, cu tichetele de masa, motivandu-se ca berea este bautura alcoolica! Cu toate acestea, se cunoaste ca berea - prin Lege - nu face parte din aceasdta categorie a bauturilor alcoolice - ca atare, neintrand nici la accizarea ca atare si nepurtand nici timbrul holografic - altmineri, OBLIGATORIU - precum toate bauturile alcoolice! Ar mai fi de adaugat si faptul ca pentru donatorii de sange voluntari, in cadrul alimentelor care li se dau, este asigurata si o canititate de bere - socotita a fi un aliment - necum o bautura alcoolica - total neindicat a se consuma dupa donarea de sange!
Intrebare: Care este raspunsul celor care nu observa ca berea face parte din categoria alimentelor, nu este accizata si nu poarta timbru holografic in regim de bautura alcoolica? Cu multumiri anticipate pentru raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:44, 4 Martie 2015
Din Codul fiscal:
"SECŢIUNEA a 2-a*)
  Alcool şi băuturi alcoolice

Bere
  ART. 206^10*)
  (1) În înţelesul prezentului capitol, bere reprezintă orice produs încadrat la codul NC 2203 00 sau orice produs care conţine un amestec de bere şi de băuturi nealcoolice, încadrat la codul NC 2206 00, având, şi într-un caz, şi în altul, o concentraţie alcoolică mai mare de 0,5% în volum.
  (2) Pentru berea produsă de micii producători independenţi, cu o producţie ce nu depăşeşte 200.000 hl/an, se aplică accize specifice reduse. Acelaşi regim se aplică şi pentru berea provenită de la micii producători independenţi din alte state membre, potrivit prevederilor din normele metodologice.
  (3^1) Antrepozitarul autorizat care produce şi alte băuturi alcoolice decât bere nu poate beneficia de acciza specifică redusă prevăzută la alin. (2)."

Deci berea este bautura alcoolica.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bere in spatiul public damien damien Stiu ca problema mea n-are legatura cu codul rutier, dar are cu contraventiile si in alta parte nu stiam unde sa scriu. Intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Berea, un aliment sau o bautura alcoolica? parlucian parlucian Stiu ca mai demult se spunea ca preturile la bere nu se modifica atunci cand se ridica preturile bauturilor alcoolice pentru ca, berea si vinul fac parte din ... (vezi toată discuția)
Lege care interzice vanzare bautori alcoolice în spatii cu jocuri de noroc geta sireteanu geta sireteanu Buna ziua vreau sa intreb daca dupa noua lege care interzice vanzarea bauturilor alcoolioce in spatiile unde functioneaza pariuri sportive si jocurile de ... (vezi toată discuția)