60% dintre companiile cu active de peste 1,5 milioane euro, in insolventa iminenta sau in dificultate, titreaza economica.net.
Mai mult de jumatate dintre companiile cu active de peste 1,5 milioane de euro, prezente in economia romaneasca, sunt in insolventa iminenta sau in dificultate, a declarat, marti, directorul general al CITR Group, Andrei Cionca, intr-o conferinta de specialitate.
Acesta a atras atentia asupra faptului ca scaderea numarului de insolvente nu este un indicator cantitativ concludent despre starea economiei romanesti.
Zeci de mii de romani s-au trezit fara bani in conturi, informeaza capital.ro.
Zeci de mii de romani restantieri la plata ratelor s-au trezit fara bani in conturi deschise chiar si la alte banci, nu la cea catre care aveau datorii, dupa ce au fost dati pe mana executorilor judecatoresti.
Situatia s-a agravat in ultimul an, dupa ce numarul datornicilor a crescut la peste 700.000. In unele cazuri, s-a ajuns la extreme: oamenii au ramas fara niciun ban din salarii sau pensii, desi legea spune ca se poate bloca doar o treime din venituri.
Transportatorii avertizeaza: Impozitarea diurnei ar anula cresterea economica a Romaniei!, scrie evz.ro.
Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) considera ca diurna nu ar trebui impozitata dupa data de 1 iunie 2015, intrucat ar anula cresterea economica cu 3-4%, si este deosebit de ingrijorata de proiectul de lege privind anularea unor obligatii fiscale, printre care si cele impuse diurnelor acordate soferilor profesionisti de la firmele de transport.
"Putem intelege din aceasta hotarare ca in cazul diurnei ce se va aplica de la 1 iunie 2015, aceasta se va considera venit salarial integral? O astfel de masura ar trage in jos economia Romaniei, deoarece s-ar inregistra o scadere a Produsului Intern Brut de 3-4%", a declarat Radu Dinescu, Secretar General UNTRR.
Guvernul negociaza cu FMI scumpirea gazelor naturale. Cu cat ar putea creste facturile, anunta adevarul.ro.
Executivul discuta in aceste zile cu delegatia Fondului Monetar International (FMI) si a Comisiei Europene aplicarea unei noi etape din calendarul de liberalizare a gazelor naturale pentru populatie, ceea ce va presupune o scumpire cu 13% a gazelor din productia interna si o crestere a facturilor cu 5-8%.
Gazele de productie interna urmeaza sa se scumpeasca din nou pentru populatie din cauza calendarului de liberalizare, iar pretul acestora ar putea urca de la 53 de lei/MWh la 60 de lei/MWh de la 1 iulie, au declarat pentru „Adevarul“ surse apropiate negocierilor cu Fondului Monetar International (FMI).
Comentarii articol (1)