Pedepsele pentru evaziune fiscala ar trebui marite. Autoritatile sa publice o lista a contribuabililor cu datorii, scrie economica.net.
Pedepsele pentru evaziune fiscala ar trebui marite in Romania, iar autoritatile trebuie sa faca publica o lista a contribuabililor care au datorii la buget, recomanda Consiliul Investitorilor Straini (FIC) in cea de-a zecea editie a Cartii Albe intitulata 'Reconstruirea increderii'.
Potrivit reprezentantilor investitorilor straini, eforturile concentrate pe sectoarele de activitate cu risc crescut din economie si pe contribuabilii care prezinta risc sunt o modalitate mult mai eficienta de majorare a veniturilor bugetului de stat decat concentrarea agresiva pe contribuabilii de buna credinta.
Amenzi de aproape 2 milioane de lei pentru angajatori, anunta capital.ro.
Inspectia Muncii a desfasurat, in perioada 18 – 22 mai 2015, actiuni de control in urma carora s-au aplicat amenzi in valoare totala de 404.088 euro, adica 1.818.400 de lei. Au fost depistate 138 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 16 erau din Dambovita si 15 din judetul Iasi.
In domeniul relatiilor de munca s-au aplicat amenzi in valoare de 1.088.400 de lei din care 730.000 de lei pentru munca la negru. Pentru primirea la munca a mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca, inspectorii de munca au facut 8 propuneri de cercetare penala.
Ce cadouri le pot da firmele de 1 iunie angajatilor care au copii, se intreaba evz.ro.
Companiile care au angajati cu copii minori le pot acorda acestora, cu ocazia Zilei Copilului, sarbatorita pe 1 iunie, cadouri in bani sau in natura in valoare de pana la 150 lei.
Aceste cadouri sunt incluse in Codul Fiscal in categoria sumelor care nu sunt cuprinse in veniturile salariale si, din acest motiv, nu se impoziteaza cu impozitul pe venit. Singura conditie este ca valoarea cadoului sa nu depaseasca suma de 150 lei.
Romanii cu venituri mici au cele mai mari datorii restante, informeaza adevarul.ro.
Persoanele cu venituri lunare sub 700 de lei au un grad de indatorare de aproape 60%. In schimb, la cei care castiga peste 7.000 de lei gradul de indatorare scade sub 20%.
Gradul de indatorare a diverselor categorii de populatie creste pe masura scaderii veniturilor, cei mai saraci romani fiind si cei mai impovarati de restante, arata un studiu al Asociatiei de Management al Creantelor Comerciale (AMCC).
Comentarii articol (0)