Caffee shakerato
Este o bautura cremoasa si racoritoare, ce poate fi savurata oricand pe parcursul zilei.
Ingrediente pentru o portie: un espresso lung, cuburi de gheata, zahar
Puneti intr-un shaker 6-7 cuburi de gheata si 1-2 lingurite de zahar, dupa gust. Pregatiti un espresso lung si turnati-l peste gheata. Inchideti shaker-ul ermetic si agitati cu putere 15 secunde. Turnati intr-un pahar de cocktail, strecurand gheata cu sita shaker-ului.
Caffe alla Salentina
Este o bautura foarte racoritare bazata pe cafea si lapte de migdale. Se prepara in mai multe etape, deoarece laptele trebuie pus la congelator.
Ingrediente pentru o portie: 50 de ml de espresso, 300 ml de apa, 100 g de lapte de migdale.
Laptele se dilueaza cu apa si se toarna in forme de cuburi de gheata, care se lasa in congelator cel putin 3 ore. Se pun apoi 6-7 cuburi de lapte intr-un pahar mare, peste care se toarna un espresso, fara a se mai indulci. Se serveste cu paiul.
Pentru pregatirea espresso-ului va recomandam abonamentele de cafea pentru birou La Fantana. Adagio, Allegreto, Vivacissimo, Presto, Rubato si Liricasunt solutii complete, care includ, pe langa cafea si espressor, livrare, instalare, pregatire pentru utilizare si mentenanta.Pentru capsule, aveti la dispozitie trei arome: Intenso, obtinuta din Arabica (Brazilia si America de Sud) si din Robusta (Sud-Estul Asiei), Crema Dolce, o compozitie 100% Arabica (Brazilia si India) si Decaffeinato, realizata integral din boabe Arabica.
Iar pentru o cafea perfecta va recomandam sa folositi apa filtrata cu purificatoarele La Fantana.
Comentarii articol (0)