Iata cateva exemple:
Spicy marocchino
Versiunea picanta si revigoranta a unui marocchino clasic. O atingere exotica pentru o combinatie inedita.
Timp de preparare 3 minute, dificultate redusa
Ingrediente pentru 1 portie: 1 espresso, ghimbir proaspat, amestec de scortisoara si zahar pudra, spuma de lapte
Taiati 2 felii de ghimbir si asezati-le intr-o ceasca mica de sticla. Pregatiti un espresso intr-un pahar mic si adaugati-l peste ghimbir. Presarati din abundenta amestecul de zahar si scortisoara. Completati cu spuma de lapte intr-un strat cat mai subtire posibil. Presarati din nou putin amestec de zahar si scortisoara.
Marocchino Fondente
O reteta simpla si gustoasa, care da o nota diferita cafelei. Ideala pentru intalnirile de la inceputul zilei
Timp de preparare 3 minute, dificultate redusa
Ingrediente pentru 1portie: 1 espresso, 1 baton de ciocolata neagra, pudra de cacao, piper negru, spuma de lapte
Pregatiti espresso-ul intr-o ceasca mica de sticla. Adaugati batonul de ciocolata, presarati din abundenta pudra de cacao si piper negru si completati cu spuma de lapte incercand sa adaugati cat mai putin lapte. Presarati inca un strop de pudra de cacao la final.
Bavareisa torinese
Versiunea din secolul al XVIII-lea a cunoscutului „Bicerin”. Se obtine din cafea, ciocolata si crema dubla.
Timp de preparare 10 minute, dificultate redusa
Ingrediente pentru 1 portie:1 espresso lung (50 ml), 50 ml ciocolata calda, 50 ml de smantana dubla
Turnati 50 ml de ciocolata calda intr-un pahar. Adaugati un espresso lung deasupra. Completati cu smantana dubla, amestecata usor in prealabil, astfel incat sa pluteasca la suprafata.
Pentru pregatirea espresso-ului va recomandam abonamentele de cafea La Fantana pentru birou. Adagio, Allegreto, Vivacissimo, Presto, Rubato si Liricasunt solutii complete, care includ pe langa cafea si espressor, livrare, instalare, pregatire pentru utilizare si mentenanta. Aveti la dispozitie trei arome: Intenso, obtinuta din Arabica (Brazilia si America de Sud) si din Robusta (Sud-Estul Asiei), Crema Dolce, o compozitie 100% Arabica (Brazilia si India) si Decaffeinato, realizata integral din boabe Arabica.Iar pentru o cafea perfecta va recomandam sa folositi apa filtrata cu purificatoarele La Fantana.
Comentarii articol (0)