Buna ziua,
Ciocolata ambalata topita la soare sau la caldura (de exemplu in auto), care ulterior este bagata la frigider pentru a putea fi deschis ambalajul, este improprie consumului uman? Rog argumente.
Multumesc
Gabriela19722
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ciocolata este unul dintre alimentele,miam-miam,care nu provoaca toxiinfectii decat in cazuri extrem de rare.
Salmoneloza in cazul asta poate apare,si nu din cauza caldurii ,ci din cauza contaminarii cu platforme care nu sunt igienice(camionul-masina,desfacut tabletelor de ciocolata pe o masa contaminata,maini murdare...)
Ciocolata amara, sau cea care are un procentaj de cacao mai mare de 60% ,este destul de sigura in ambiente contaminate sau contaminante!!!
Ei bine,topita la o tempr de 33-50 Grade(adica,la tempt ideala din portbagajul masinii) este folosita la glazurarea carnatilor :dance:,prajiturilor sau bomboanelor.Temperarea ciocolatei nu dauneaza chimic si nu face modificari de luat in seama,dar da,din punct de vedere gastronomic isi pierde calitatile.
Dar ,este demn de semnalat ca Salmonela poate apare de oriunde ,si iti asumi un risc enorm.
O gravida poate muri in cateva ore,fiind statistic persoana cu cel mai mare risc de mortalitate cauzat de Salmonela
Mancati sanatos!!(?)
nucu$
[b]Concluzie nutritionista[/b]
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare ... (vezi toată discuția)