avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Mancati sanatos!!(?)
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Mancati sanatos!!(?)

Concluzie nutritionista
Pentru cei preocupati de o alimentatie sanatoasa, iata ultima noutate in domeniul nutritiei si al sanatatii:
(Este o usurare sa aflam adevarul dupa atatea si atatea studii contradictorii despre nutritie.)

1. Japonezii consuma foarte putine grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
2. Mexicanii consuma multe grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
3. Chinezii beau foarte putin vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
4. Italienii beau mult vin rosu si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.
5. Nemtii beau foarte multa bere, consuma foarte multi carnati si grasimi si sufera mai putine atacuri de cord decat romanii.

CONCLUZIA:
Mancati si beti tot ce vreti! Se pare ca faptul ca suntem romani este ceea ce ne omoara...!!!!:P














Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 01:15, 8 Martie 2013
Ce inseamna de fapt a manca sanatos ? Depinde ce material citesti, de orientarea celui care scrie articolul si nu in ultimul timp de interesele pe care le reprezinta autorul "indicatiilor pretioase" - ce, cum, cand, de ce .... sa mancam.
Bunicii nostrii au trait 90 de ani si au murit de batranete, nu din cauza ca au mancat nesanatos. Copil fiind, nu imi amintesc sa fi fost discutii despre untura de porc (grasimea animala nu este sanatoasa), despre muraturile taranesti (sunt sarate si creste tensiunea), etc. Mancam de toate, fara a face excese. Vinul se consuma la sarbatori, o tuiculita inainte de masa era ceva obisnuit, dulciurile - rar lipseau de pe masa in zilele de sarbatoare, etc.
Concluzia ? Mancati tot ceea ce va face placere, cu moderatie insa, fara excese culinare si in special fara excese bahice.
Cu un studiu sunt de acord - produsele de fast food si mezelurile nu sunt sanatoase, prea multe E- uri prin ele. Mai bine mancam o bucata de paine neagra, cu ceapa si slanina afumata, facuta dupa reteta mostenita din batrani.
Valabil si pentru paine!Cea de pe rafturi, inclusiv "taraneasca"/"ardeleneasca"/etc., contine numai E-uri, amelioratori, coloranti, emulgatori, inlocuitori de..si de..., etc.,etc.,#-o
Deci nu numai slanina din afumatoare, ci si painea cea facuta in test/cuptor, din faina adusa de la moara sunt adevarate si "sanatoase"!
Delicii din copilarie:
- mamaliga cu ceapa si branza;
- paine din test, partea "calcata", mai arsa, in strachina cu lapte, cu lingura de lemn;
- friptura de pui in mujdei, cu mamaliga;
- orice fel de mancare gatita in oale de pamant, la foc de lemne...
Amintiri din copilaria celor in eternitate:
-mamaliga, hamsii si masline cu ceapa uscata;
-cartofi natur si pastai proaspete (fierte) cu mujdei de usturoi stins cu patrunjel proaspat tocat, rosii semifierte si pasate;
-magiun din pepeni sau din mustul strugurilor...

Astazi, alternativ pe baza de cartofi, varza, orez, paste fainoase, fasole/mazare, cu/sau fara ingredientul de baza porc/vita/pasare/peste, cu alte legume si zarzavaturi-in nici un caz deshidratate, condimente dupa gust, grasimi animale/vegetale, la cuptor/pe plita,...
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2012
eraz, utilizator
Daca tot ne amintim de bunatati din copilarie, pe care nu vad niciun motiv sa nu le incercam in bucataria de la bloc:
-felii groase de paine neagra coapta la test (merge si in cuptorul aragazului), frecate cu usturoi si unse cu untura de gasca (merge si cu untura de rata sau de gaina rasa grea),
-felii groase de paine neagra (exista faina cu de toate, adusa de la nemti, care doar se pune cu apa/ lapte in cuptorul de facut paine) unse cu un amestec de slanina afumata (tocata marunt la cutit/ data prin masina de tocat carne), ceapa rosie tocata fin si boia de ardei dulce (pentru cei pofticiosi, merge si un varf de cutit de boia iute),
-galuste de cartofi fierti, umplute cu prune,
-turta cu jumari.
Gurmanzii adevarati nu vor ezita sa incerce. :thumbup:

Alte discuții în legătură

Ce va place sa gatiti? hanselline hanselline Ce gatesc azi? Ce e prin frigider sau fac piata? Toti din familia mea au aceleasi gusturi? Cum ii impac? Azi facut varza calita cu carnati si macrou cu ... (vezi toată discuția)
Retete pentru baieti ContSters267790 ContSters267790 am un crap de...zic doua kile.. nu-l vreau prajit..mi-ar placea la cuptor! un coleg zice sa-l invelesc/umplu de sare...si apoi curat pielea cu tot cu sare si ... (vezi toată discuția)
Mancare de proasta calitate la hotel. Ciolte-Marin Oana Ciolte-Marin Oana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns(sfat)la urmatoarea situatie. Am achizitionat un pachet de 12 zile cazare+tratament+mancare in regim ... (vezi toată discuția)