Vineri a intrat in vigoare Legea nr. 183/2015 prin care se elimina posibilitatea verificarii la domiciliu a salariatilor aflati in concediu medical, la trei zile dupa ce actul normativ fusese publicat in Monitorul Oficial.
Pana acum prezenta salariatilor la domiciliu, pe timpul concediului medical, putea fi verificata de catre autoritati, dar aceasta masura nu se va mai aplica pe viitor.
Cititi articolul integral AICI!
Legea nr. 186/2015 care elimina impozitarea bacsisului a intrat in vigoare joi, 9 iulie.
Actul normativ abroga dispozitiile care definesc bacsisul, cele care stabilesc ca bacsisul trebuie marcat pe un bon fiscal separat, precum si cele care prevad ca angajatorul poate decide daca pastreaza bacsisul sau il distribuie angajatilor.
De asemenea, au fost eliminate prevederile conform carora angajatii erau nevoiti sa inscrie banii detinuti in Registrul de bani personali.
Toate detaliile despre acest subiect, AICI.
Raportarile contabile pentru primul semestru al anului trebuie depuse la Fisc pana la data de 17 august 2015, de operatorii economici care au inregistrat o cifra de afaceri de peste 220.000 lei.
Prevederile sunt cuprinse in Ordinul nr. 773/2015 al Ministrului Finantelor Publice, publicat vineri in Monitorul Oficial.
Actul normativ prevede mai multe modificari fata de raportarea contabila de anul trecut, pe care le puteti afla din acest articol.
Potrivit noului sistem fiscal, contribuabilii care nu isi declara corect veniturile vor fi taxati suplimentar de anul viitor, fiind obligati sa plateasca o penalitate de nedeclarare.
Masura este prevazuta de noul Cod de procedura fiscala si ar urma sa intre in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2016.
Pana atunci, atat noul Cod fiscal, cat si noul Cod de procedura fiscala trebuie sa fie promulgate de Presedintele Romaniei si publicate in Monitorul Oficial, pentru a se putea aplica.
Aveti toate informatiile despre noile dispozitii in acest articol.
In ultima perioada au aparut o serie de acte normative care privesc persoanele beneficiare ale pensiilor de stat.
Astfel, patru documente adoptate de parlamentari au adus sau urmeaza sa aduca noutati in domeniul pensiilor de stat.
Din acest material puteti afla cine sunt beneficiarii reducerii varstei de pensionare, dar si informatii despre reintroducerea pensiilor militare sau majorarile pe care le vor primi pensionarii care au lucrat in grupele I si II.
Cetatenii sunt obligati sa aiba o asigurare obligatorie a locuintei pentru a putea incheia si o asigurare facultativa prin care sa isi protejeze casele, potrivit Legii nr. 191/2015.
Din moment ce polita obligatorie acopera doar trei riscuri de baza, cei care vor protectie suplimentara pot incheia si o polita facultativa.
Vedeti aici care sunt diferentele dintre cele doua polite si ce puteti obtine in baza fiecareia dintre ele.
Un sondaj de opinie al ANAF efectuat in aceasta perioada este folosit ca pretext pentru o frauda in desfasurare.
Fiscul avertizeaza contribuabilii sa nu dezvaluie informatii confidentiale despre firma, precum datele bancare, celor care pretind a fi reprezentanti ai Fiscului.
Pentru a nu fi pacaliti, aflati din acest material care sunt cele sapte intrebari pe care le adreseaza Fiscul celor chestionati telefonic.
Toate hotelurile, vilele si pensiunile ce prezinta informatii nereale in materialele de promovare, in oferte sau pe propriile site-uri ar putea fi amendate cu sume de pana la 50.000 de lei.
Prevederile sunt cuprinse in proiectul Legii turismului, lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului.
Detalii AICI.
Comentarii articol (0)