Buna seara,
Va rog sa aveti amabilitatea si sa-mi precizati daca , in conformitate cu prevederile Titlului IX din Legea nr. 227/2015 - Noul Cod fiscal , contribuabilii , persoane fizice, care detin in proprietate mai multe cladiri mai platesc impozit majorat incepand cu a doua cladire, asa cum se intampla acum.
Ridic aceasta problema pentru ca , din ce am citit eu in Noul Cod fiscal , incepand cu 01.01.2016 aceasta impozitare suplimentara a fost eliminata, dar cu toate acestea mai sunt consilii locale care intentioneaza sa o pastreze si pentru anul 2016 . Este justificata legal o astfel de masura ? In caz afirmativ care este temeiul legal ? Va multumesc.
Consiliile locale vor adopta hotarârile privind nivelurile impozitelor si taxelor locale până pe data de 7 noiembrie 2015, potrivit art 495, lit.f din legea 227/2015 privind Codul fiscal - Monitorul Oficial al Romaniei nr.688/10.09.2015
Citiți acest articol: www.avocatnet.ro/content/art...
Cunosc prevederile legale, am citit cu atentie din NCF 2016 titlurile care intereseaza pe toti contribuabilii , unul fiind cel referitor la Impozitele si taxele locale. Am facut referire la propunerea de Hotarare privind impozitele si taxele locale pentru anul 2016 , a unui CL , publicata pe site-ul acestuia, care face vorbire tocmai despre cele relatate de mine. Nefiind de specialitate am crezut ca am pierdut sau nu am inteles vreun amanunt , motiv pentru care m-am adresat pe forum. Multumesc mult pentru opinie.
Taxe si impozite
Angela71
Buna ziua , am fost ieri si am achitat integral impozitul si alte taxe mi s-a spus ca numai este valabil cu bonificația stabilită de către consiliile locale ... (vezi toată discuția)