Executivul a adoptat in sedinta de miercuri proiectul de lege care prevede stergerea datoriilor pentru mai multi contribuabili.
Mai exact, obligatiile fiscale stabilite pana la 1 iunie pentru anumiti contribuabili si care nu au fost achitate ar putea fi anulate.
Aflati din acest articol despre ce contribuabili este vorba!
Autoritatile renunta la impozitarea bacsisului, a anuntat, vineri, ministrul finantelor, Eugen Teodorovici.
Potrivit ministrului, modificarea ar putea fi operata de la 1 iunie, de catre Parlament.
Detalii AICI.
Oamenii de afaceri solicita autoritatilor simplificari suplimentare in zona administrativa, dupa ce au obtinut promisiunea Ministerului Finantelor Publice de a se elimina stampila din data de 1 iulie a acestui an.
Conform Legii nr. 31/1990, firmele se identifica prin denumire, numar de inregistrare in registrul comertului si cod unic de inregistrare (CUI), dar nu prin stampila.
Mai multe informatii in acest material.
Codul muncii s-a modificat din nou, potrivit Legii nr. 97/2015, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 316 din 8 mai si care se aplica din 11 mai.
Actul normativ, care a fost adoptat de cele doua Camere ale Parlamentului in lunile februarie si aprilie, aduce o schimbare la Codul muncii prin care se face o clarificare referitoare la repausul saptamanal al salariatilor.
Cititi mai multe AICI!
Persoanele fizice sunt obligate sa depuna pana pe 25 mai la ANAF formularul 200, prin care sa raporteze veniturile realizate in 2014.
Declaratia poate fi transmisa anul acesta printr-un nou serviciu al Fiscului, nu doar prin variantele clasice.
Cititi articolul integral AICI!
Sanctiunea avertismentului se inscrie in cazierul fiscal, a stabilit Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), printr-o decizie publicata recent in Monitorul Oficial.
Conform documentului, nu poate fi acceptata interpretarea potrivit careia avertismentul nu se inscrie in cazierul fiscal din cauza eventualelor consecinte nefavorabile pe care evidentierea in cazierul fiscal le poate avea asupra contribuabilului din punct de vedere juridic ori economic.
Detalii AICI.
Contribuabilii care au platit bani in plus la stat, pentru care nu exista obligatia de declarare, au dreptul sa primeasca inapoi sumele respective.
Etapele pe care acestia trebuie sa le parcuga au fost aprobate printr-un Ordinul MFP nr. 528/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 328 din 14 mai 2015 si care a intrat in vigoare la aceeasi data.
Documentul reglementeaza modalitatea de restituire a sumelor platite la bugetul de stat in plus fata de obligatia legala ori a sumelor platite pentru realizarea unei prestatii care nu a mai fost efectuata si pentru care nu exista obligatia de declarare, incasate de autoritatile si institutiile publice.
Puteti afla mai multe informatii din acest articol.
Cetatenii care arunca gunoaie pe ferestrele apartamentelor sau din masini ar putea primi amenzi de mii de lei, conform unui proiect de act normativ adoptat luni de Senat.
Atat persoanele fizice, cat si cele juridice vor fi sanctionate, asa cum se arata in proiectul de lege, pentru aruncarea resturilor menajere, a obiectelor si a lichidelor pe ferestrele apartamentelor, precum si pentru aruncarea la intamplare a gunoaielor si a mucurilor de tigara din masini. In ambele cazuri, amenda aplicabila va fi cuprinsa intre 1.000 si 2.500 de lei.
Detalii AICI.
Comentarii articol (0)