ACCES GRATUIT
Cota unica va fi mentinuta si va exista stabilitate fiscala, declara premierul Calin Popescu Tariceanu
Cota unica va fi mentinuta si va exista stabilitate fiscala, care va permite tuturor operatorilor economici sa îsi faca planuri multianuale de afaceri, a declarat sâmbata, într-o conferinta de presa, premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul reuniunii de lucru cu Colegiul Director al Ministerului Finantelor Publice /MFP/.
Articolul continuă mai jos
Cota unica va fi mentinuta si va exista stabilitate fiscala, care va permite tuturor operatorilor economici sa îsi faca planuri multianuale de afaceri, a declarat sâmbata, într-o conferinta de presa, premierul Calin Popescu Tariceanu, la finalul reuniunii de lucru cu Colegiul Director al Ministerului Finantelor Publice /MFP/. "Rezultatele introducerii cotei unice sunt, asa cum ne asteptam, bune, dar realitatea cifrelor demonstreaza ca aceste cifre sunt cu mult mai bune decât ar fi fost cele mai optimiste evaluari pe care am fi putut sa le facem", a spus Tariceanu. Seful Executivului a precizat ca, dupa 11 luni din anul în curs, veniturile bugetului general consolidat sunt cu 20 la suta mai mari decât în perioada similara a anului 2004. Sumele aferente cresterilor salariale, ale pensiilor pentru agricultori si alocatiilor de stat pentru copii care nu fusesera incluse în bugetul pe anul 2005 de catre guvernul anterior s-au cifrat la 28.000 miliarde lei (ROL).
Au fost majorate veniturile administratiilor locale cu 15.000 miliarde ROL, au fost acoperite costurile inundatiilor evaluate pâna în prezent la de 22.000 miliarde ROL si au fost bani utilizati pentru acoperirea tuturor cheltuielilor bugetare rezultatele din angajamentele României fata de Uniunea Europeana, cele mai mari sume fiind alocate Ministerului Administratiei si Internelor, Ministerului Agriculturii, Ministerului Justitiei si Ministerului Mediului, a aratat Calin Popescu Tariceanu. De asemenea, au fost acoperite datoriile istorice din sistemul sanitar - 10.000 miliarde ROL. Acest efort sustinut nu a putut fi realizat decât prin cresterea substantiala a veniturilor bugetare, care a fost efectul principal al introducerii cotei unice de impozitare, a apreciat primul ministru. Seful Executivului a precizat totodata ca, în ceea ce priveste efectele asupra veniturilor populatiei, câstigul mediu lunar salarial net a crescut de la 6.070.000 ROL în octombrie 2004 la 7.420.000 ROL în octombrie 2005. Consumul individual al gospodariilor a crescut în aceasta perioada cu peste 12 la suta, creditele luate de persoanele fizice au crescut cu 80 la suta, de la 111.000 miliarde ROL în octombrie 2004 la 204.000 miliarde ROL în octombrie 2005. Au crescut de asemenea economiile populatiei, de la 128.000 miliarde ROL la 162.000 miliarde ROL în perioada mentionata, iar economiile în euro de la 2,4 miliarde la 2,9 miliarde euro. Au fost înregistrate în plus 150.000 de locuri de munca, iar rata somajului a scazut de la 6,2 la suta în septembrie 2004 la 5,5 la suta în septembrie 2005. În opinia premierului, acesta este un pachet de efecte care a permis majorarea unor cheltuieli bugetare, iar pe de alta parte venituri substantiale la nivelul angajatilor sau pensionarilor.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)