Probleme financiare pentru companiile de asigurari din Romania, anunta romanialibera.ro.
Astra Asigurari, Carpatica Asig, Euroins si EximAsig au un deficit de capital agregat de 1,6 miliarde de lei (356 milioane de euro), potrivit cerintelor Solvency I, informeaza Mediafax.
"Evaluarea activelor si pasivelor (Balance Sheet Review - BSR) si testul de stres indica faptul ca unele societati de asigurare din Romania trebuie sa actioneze rapid in vederea consolidarii pozitiilor financiare si a solvabilitatii. (...) Evaluarea activelor si pasivelor a relevat un deficit de capital agregat, conform cadrului prudential actual (Solvabilitate I), de 1,6 miliarde de lei (aproximativ 356 milioane de euro), concentrat la patru societati", se arata intr-o declaratie comuna a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Comisiei Europene (CE) si Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) privind rezultatele exercitiului BSR.
Harta facturilor la intretinere. Cat platesc romanii pentru utilitatile locuintei, titreaza adevarul.ro.
Costurile medii cu energia electrica si termica, gaze si servicii de apa-canal-salubritate trec de 200 de lei pe persoana, reprezentand 28% din cheltuielile unei gospodarii - locul al doilea dupa mancare.
Din datele privind veniturile si cheltuielile romanilor, prezentate de Institutul National de Statistica (INS) in lucrarea "Coordonate ale nivelului de trai in Romania", reiese ca romanii cheltuiesc, in medie, 209 lei lunar pe persoana pentru a-si plati facturile de intretinere a locuintei.
Amenzi de pana la 10.000 de lei pentru jocuri de noroc pe site-uri nelicentiate in Romania, scrie capital.ro.
Jocurile de noroc online reprezinta o industrie infloritoare, dar care pana acum nu s-a facut "simtita" si la buget. Autoritatile au adoptat anul acesta o lege de reglementare a practicilor din domeniu, prin care spera sa atraga bani pentru stat
Operatorii de jocuri de noroc online, care au desfasurat activitati pe teritoriul Romaniei, beneficiaza de o perioada de 90 de zile (perioada care expira la 9 septembrie 2015), in care statul a introdus o amnistie fiscala si penala pentru cei care intentioneaza sa obtina licenta si autorizatie si care achita o penalitate in cuantum de 20% din Gross Gambling Revenue (GGR) pentru veniturile obtinute de la jucatorii romani, ne-a informat Marius Pantea, directorul general al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc (ONJN).
Comentarii articol (0)