In acelasi context al fatalitatii, am reusit, de-a lungul timpului, sa inscriem si alte atitudini cel putin la fel de paguboase. Daca este un alt coleg pe postul pe care ni-l doream, e din cauza ca “se are bine cu seful”, candidatul care reuseste la interviul final “avea pile in organizatie”, vecinul care si-a cumparat masina noua a facut rost de bani printr-o “schema necurata” etc.
Desi “norocul” (chior sau nu) este recunoscut si in alte culturi, sunt putine situatiile in care el nu traieste in armonie cu alte idei (preconcepute), cum ar fi cea de curaj, munca, perseverenta, responsabilitate etc, iar articolul pe care vi-l recomandam azi de pe blogul lui Seth Godin ne-a adus inca o data aminte de modul in care ne programam pentru esec inca din copilarie.
Diferenta dintre “ai luat 10 pentru ca esti destept” si “ai luat 10 pentru ca ai invatat” este enorma. Asa dupa cum exista o prapastie intre “am reusit pentru ca am avut noroc” si “am reusit pentru ca am muncit din greu pentru asta”.
Nu spune nimeni ca este usor sa depasim un mod de a gandi care ne-a definit inca de pe bancile scolii, dar nimeni nu ne poate impiedica sa incercam, atata vreme cat ne dam seama ca accentul trebuie mutat de pe noroc pe curaj si munca.
Cititi tot articolul “Grit and hard work” si s-ar putea sa incepeti sa definiti altfel succesul, in cariera si/sau in viata.
Articol preluat de pe www.portalhr.ro. Puteti citi aici articolul original.
Comentarii articol (1)