FMI ne controleaza chiar si fara acord. Finantatorii internationali au venit la Bucuresti sa-si spuna cuvantul pe buget si redevente, scrie adevarul.ro.
O delegatie a Fondului Monetar International (FMI) se afla in aceste zile in Romania, autoritatile urmand sa poarte discutii atat pe bugetul pe 2016, cat si pe noua lege a redeventelor, dar si pe proiectul de rectificare bugetara, desi Romania nu mai are un acord formal cu institutia.
Romania nu mai are un acord in vigoare cu FMI, dar o delegatie a institutiei financiare este prezenta in Romania si va avea discutii cu Ministerul Finantelor atat pe bugetul pe 2016, cat si pe legea redeventelor.
Secretele comertului: Ce fac marile magazine din Romania cu produsele pe cale sa expire, informeaza economica.net.
Aproximativ 10% din mancarea pe care o cumpara romanii intr-un an, in jur de 2,2 milioane de tone, ajunge la cosul de gunoi, generand pierderi financiare atat producatorilor, cat si retailerilor si cumparatorilor.
Risipa alimentara este o problema actuala importanta a industriei locale, asa cum este si la nivel international, iar, de cativa ani, dupa modele implementate deja in statele dezvoltate sau conform unor proiecte gandite local, companiile din Romania au inceput sa ia masuri pentru a reduce din pierderi. Au aparut astfel o multitudine de strategii mai mult sau mai putin complexe, pe care unii retaileri au stiut sa le foloseasca in favoarea lor, transformandu-le inclusiv in metode de atragere si retentie a clientilor.
Scutirile de taxe ar putea sa reinvie cooperativa, titreaza capital.ro.
Fermierii care se asociaza ar putea beneficia de o serie de scutiri si reduceri de taxe, potrivit unui proiect de lege elaborat de Ministerul Agriculturii, care urmeaza sa fie aprobat de guvern, in perioada urmatoare.
In cateva luni, agricultorii care se asociaza ar putea avea parte de facilitati fiscale daca proiectul pregatit de Ministerul Agriculturii pentru modificarea Legii cooperatiei agricole va fi votat de parlament.
Comentarii articol (0)