Mateescu, Impact: Preţul locuinţelor va creşte cu cel puţin 10% în următorul an, titrează capital.ro
Costul cu manopera în cazul construcţiei de locuinţe a crescut cu 15-25% în ultimul an, motiv care va conduce la o creştere a preţurilor de vânzare cu minimum 10% în decurs de un an, potrivit lui Lucian Mateescu, directorul general al Impact Developer & Contractor, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuinţe din ţară.
„Manopera reprezintă o treime din valoarea unui proiect. O creştere de 20% a acestor costuri duce la o scumpire a produsului cu 7,5%, la care dacă adaugi toate taxele ajungi la 10%. Eu mă aştept ca în decurs de un an să asistăm la creşteri de preţuri de cel puţin 10%“, a declarat Mateescu.
Nici în 2016 nu vom plăti impozitele de acasă, anunţă jurnalul.ro
Românii nu pot să achite cu cardul sau online taxe sau amenzi către stat şi sunt astfel obligaţi să piardă ore bune pe la casieriile unor instituţii publice. În plus, cei care au proprietăţi în mai multe localităţi sunt nevoiţi să meargă la fiecare primărie ca să-şi plătească impozitele şi taxele locale.
A trecut mai bine de un an de la publicarea în Monitorul Oficial a unei ordonanţe de urgenţă (OUG 62/2014) care permitea Trezoreriei să accepte plăţile cu cardul sau online, însă lucrurile bat pasul pe loc. Oamenii sunt în continuare nevoiţi să achite cash pe la diferite instituţii. Intenţiile foarte ambiţioase ale Ministerului de Finanţe s-au dovedit extrem de greu de pus în practică pentru că emitenţii de carduri din toată lumea impun condiţii de securitate extrem de greu de îndeplinit pentru orice entitate care nu este bancă. Cum oamenii plătesc impozitele şi taxele locale în prima jumătate a anului, vor avea parte de stat la coadă şi-n 2016. Statisticile arată că românii pierd anual mai bine de o zi pe la ghişee pentru a-şi achita amenzile sau pentru a-şi plăti impozitele.
Sfaturi pentru economisirea de energie termică. Cum să reduci factura la încălzire, scrie adevarul.ro
Temperaturile exterioare au scăzut, iar în anumite părţi ale ţării ninsoarea deja şi-a făcut simţită prezenţa. În astfel de momente creşte consumul de resurse pentru încălzire. Reducerea facturii la încălzire se poate face în primul rând prin eliminarea „obstacolelor“ de pe lângă calorifere. Fie că sunteţi racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, fie că aveţi o centrală murală pe gaze naturale, asiguraţi-vă că radiatoarele nu sunt acoperite pentru a nu îngreuna schimbul de căldură. Astfel, casa se încălzeşte mai repede.
În cazul în care sunteţi conectat la un sistem centralizat de furnizare a energiei termice, atunci puteţi monta robineţi şi termostat pentru a nu consuma energie termică în cazul în care nu sunteţi acasă. Astfel, este recomandat să închideţi robineţii radiatoarelor când plecaţi la serviciu, pentru a nu încălzi degeaba locuinţa.
Comentarii articol (0)