Iată, așadar, despre ce este vorba:
1. Ideea lui Ruskin conform căreia convingerea că meriți mai mult decât ceilalți doar pentru că ești mai inteligent decât ei (premisa morală a meritocrației) nu este cu nimic mai bună decât capacitatea de a lua direct de la ceilalți prin intermediul violenței fizice.
Despre această idee puteți citi mai multe în articolul de pe The Atlantic "Is the Premise of Meritocracy Immoral?".
Vă imaginați ce poate însemna această revelație atunci când vine vorba de procesele de evaluare a performanței și stabilire a schemelor de bonusare?
2. Cei cărora li s-a spus de mici că sunt inteligenți nu reușesc să facă față bine situațiilor în care greșesc sau primesc feedback negativ. Iar dacă nu avem capacitatea de a ne accepta greșelile și de a învăța din ele, înseamnă că suntem blocați, că nu vom reuși să creștem, să ne dezvoltăm, fie că este vorba de viața personală sau de cea profesională.
Descoperiți mai multe despre cercetările care au dus la această concluzie citind tot articolul "100 Percent Is Overrated".
3. O lume fără muncă este ceea ce specialiștii au prezis de foarte mult timp. Odată cu dezvoltarea rapidă a tehnologiei ea devine din ce în ce mai mult o realitate. Oare e o veste bună sau nu?
Citiți mai multe păreri pe această temă în articolul "A World Without Work".
Articol preluat de pe www.portalhr.ro. Puteţi citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)