Pe blogul personal, sunt foarte multe lecții legate de lucrurile pe care trebuie să le faci pentru ajunge în punctul în care a ajuns el, dar cel mai important aspect de reținut este acela că Andrei nu este un apostol al participărilor la ultramaratoane, ci al schimbării stilului de viață, dintr-unul sedentar într-unul sănătos care are un efect extraordinar și asupra psihicului.
Foarte mulți aleg să îl urmeze pe Andrei, într-o discuție de acum câteva zile cu el ne spunea că grupele pe care le organizează pentru Coaching în alergare se ocupă imediat și că sunt momente în care primește rugăminți fierbinți să mărească numărul de oameni din grupă.
Cele mai importante lecții ale lui Andrei, identificate de Portalhr după interviul cu el de aici și după discuțiile pe care le-am avut cu el după lansarea docento.ro, un proiect despre care crede că ar trebui să aducă o schimbare importantă în modul în care adulții învață în România, ar fi următoarele:
1. Ridică-te de pe canapea.
Primul și cel mai important lucru este să ieși din zona de confort, să "deraiezi" puțin de la obiceiurile zilnice, să-ți evaluezi situația obiectiv și să fii sincer cu locul în care vrei să fii și dispoziția de a face schimbări pentru a ajunge acolo. Einstein spune că doar proștii fac același lucru zi de zi și se așteaptă la rezultate diferite.
2. Fă schimbări mici.
Schimbările nu trebuie să fie radicale. Orice schimbare, oricât de mică, poate aduce modificări foarte mari ale modului de viață dacă este susținută pe termen lung. Cu alte cuvinte, pentru cineva care vrea să facă sport după o lungă perioadă de inactivitate, recomandarea este să înceapă cu pași mici și să aibă răbdare, nu să înceapă să alerge, dintr-o dată, zece kilometri. Pentru cei care vor să mănânce mai sănătos soluția nu este să schimbe dintr-o dată toate obișnuințele alimentare, ci să schimbe în timp. Până la urmă vrem să schimbăm ceva pentru a ne bucura de reușite, nu pentru a bifa o săptămână în care am reușit să schimbăm radical lucruri după care să revenim la vechile obiceiuri.
3. Învață în permanență.
Acest slogan este unul foarte important, chiar dacă riscă să sune propagandistic. Ceea ce face Andrei foarte bine este că se documentează exemplar pentru ceea ce are de făcut. Nu e suficient să înveți doar cum să alergi corect, ce pantofi sport ți se potrivesc, cum să te hidratezi sau ce să mănânci după alergare; Andrei Roșu a făcut mai mult decât atât, a învățat să se dezvolte pe toate planurile, a îmbinat foarte bine cunoștințele dobândite despre alegare cu dezvoltarea personală și abilitățile de comunicare (coordonează grupe de alergare și trebuie să fie persuasiv, iar aceste abilități se învață). Andrei este un mare fan al cursurilor online, despre care spune că l-au ajutat enorm, are și recomandări: pentru oamenii de vânzări și pentru dezvoltare personală.
4. Fă lucrurile care îți fac plăcere și fă-le bine și sincer
Andrei Roșu este o "anomalie" în România. Nu are contestatari. De ce se întâmplă asta? Pentru că toate acțiunile lui Andrei sunt transparente și îndreptate către un scop benefic. Noi nu mai cunoaștem o personalitate românească activă care să nu aibă și contestatari, ne-ar bucura să ne dați niște exemple.
5. Ai grijă de brandul personal
Dacă la punctul precedent vorbeam despre tipul de personalitate întruchipat de Andrei, trebuie să apreciem și lecția de marketing personal pe care Andrei o predă. Blogul personal, evenimentele la care participă, toată activitatea lui publică, pagina de Facebook, toate sunt foarte bine dimensionate și reprezintă un model de brand personal de foarte bună calitate. Cunoscându-l pe Andrei, știm că totul vine natural, iar calitatea activității de marketing este dată de situația de la punctul anterior.
6. Viața personală
Andrei pune familia pe primul plan. Alex, fiul său, este câștigător de curse de alergare la categoria lui de vârstă, soția, Oana, i-a urmat modelul și probabil că și fiica sa o să facă același lucru în curând. Toată familia este parte a stilului de viață pe care Andrei îl valorizează pentru că toată familia crede în ceea ce face Andrei.
7. Antreprenoriat
Începutul acestui an a adus încă o schimbare în viața lui Andrei Roșu, care a devenit antreprenor. După ani buni în care a activat într-o companie multinațională, Andrei a decis să schimbe taberele și are o explicație detaliată pe blogul personal despre această schimbare. De remarcat este că apreciază foarte mult lucrurile pe care le-a învățat în timpul cât a lucrat într-o multinațională.
Andrei este un model, dovada că te poți transforma dintr-o persoană care acum șase ani pierdea vremea în fața televizorului într-una activă care are o rată de reușită a proiectelor în care se implică de 100%. Și pentru că, așa cum spune el, e bine să începeți cu schimbări mici, vă recomandăm și noi unul dintre instrumentele folosite de Andrei, cursurile online.
Articol preluat de pe www.portalhr.ro. Puteţi citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)