avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este calomnie pe Internet?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este calomnie pe Internet?

Buna seara!Sunt elev in clasa a 10a la un liceu cu renume.Intr-o zi mi-a venit ideea de a face un blog clasei mele!Blog-ul a fost facut si acolo am scris un post despre profesorii mei.I-am descris pe fiecare ,dar la unii am exagerat cu descrierile.Profesorii au dat peste acest blog si se va crea ceva neplacut cred.Doamna diriginta a venit la ora si ne-a facut capu'mare si spune ca e calomnie,dar a fost o simpla disractie.Blogul a fost sters.Sper sa scap usor.:stunned:

Am zis asa: "domnului profesor i se scoala in ore"(ceea ce este adevarat) "doamna profesoara are un metru si un scuipat" , "doamnul profesor are hiperactivitate penisuala" (ce imaginatie am) , "doamna profesoara este milf" (milf =mother i’d like to f*ck.) si cam atat .... Este calomnie?#-o
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:25, 19 Ianuarie 2011
Intreab-o pe doamna diriginta ce inseamna,in opinia dansei ,calomnie.Dupa aceea comunica-ne si noua ce a afirmat despre aceasta.
Stai linistit,nu este nici un fel de calomnie.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Elev in clasa a X-A, apt pentru a raspunde penal.Sa zicem insa ca sustinerea dvs. precum ca afirmatia referitoare la domnul profesor este adevarata, ar putea fi sustinuta facand proba veritatii.:)Sigur ar trebui sa stiti ce presupune acest lucru.Cu privire la lucrurile imaginare scrise, aici nu sunteti acoperit :).Si totusi, se pare ca n-ar fi vorba despre infractiunea de calomnie ci de cea de insulta.Insa, cele doua infractiuni cica au fost dezincriminate ,desi inca se afla printre articolele Codului penal roman.
Si fiindca de data aceasta se poate presupune ca veti scapa basma curata, ar fi indicat sa va respectati profesorii, iar glumele de genul celor relatate sa ramana nescrise..daca intelegeti.
Ele sunt incriminate de Codul Penal,insa nu mai sunt sanctionabile decat pe latura civila.
In alta ordine de idei,poate ca altele ar trebui sa fie preocuparile voastre la aceasta varsta.
:oops: sa ne intelegem: articolele cu privire la insulta, calomnie si proba veritatii nu sunt in vigoare. Vedeti si recursul in interesul legii: [ link extern ]
andymaurul a scris:

Ele sunt incriminate de Codul Penal,insa nu mai sunt sanctionabile decat pe latura civila.

Stimate Coleg, cum ar putea fi niste fapte incriminate de Codul Penal, dar nu s-ar mai raspunde decat sub aspect civil, in ceea ce le priveste? Cred ca v-a scapat putin negandita juridic remarca.
In alta ordine de idei, sunt de acord cu colega Andreea. RIL-ul a fost admis, textele nu mai sunt in vigoare. Exista pareri doctrinare si in sens invers, dar Ril-u-i Ril. :)
Ultima modificare: Vineri, 7 Ianuarie 2011
Dan-Sebastian Chertes, Avocat

Alte discuții în legătură

Calomnie,defaimare,amenintare,discriminare,nesimtire...si lista continua MihaiOK MihaiOK Buna seara, Sunt elev intr-un liceu economic din Bucuresti.Clasa 11 , am fost separat ,impreuna cu alti elevi de colegii cu care am facut a 9 a si a ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)