ynocentta a scris:
Sedinta ICCJ din 18X2010 prin decizia nr 8 a admis RIL declarat de procurorul general la parchetului ICCJ,in sensul ca,normele de incriminare a insultei si calomniei prevazute de art 205 si 206 Cod penal ,precum si art 207 privind proba veritatii,
abrogate prin dispozitiile art 1 pct 56 din L nr 278/2006,dispozitii declarate neconstitutionale prin decizia nr 62/18.01.2007 a Curtii Constitutionale,nu sunt in vigoare
Aceasta este hotararea luata cu privire la unele dintre situatiile aratate de dvs. si dupa cum vedeti calomnia si insulta au fost dezincriminate,situatie in care nu mai puteti formula plangere penala pe aceste aspecte.
Mai clar pentru dvs,aceste infractiuni nu mai exista in Codul Penal.
Bunavointa dvs s-a transformat,intr-o comportare lipsita de fair-paly a dirigintei si cred eu in una de lasitate a directoarei.
Din cate banuiesc eu,problema este ca in urma intelegerii cu acea firma,profesorii beneficiau de reduceri la servicii sau la produse,iar acestia neprimind vaucher-ele s-au simtit jigniti.
Dvs.ati gresit cu privire la modul in care le-ati impartit,aceasta este mai mult decat evident pentru ca daca aveati nelamuriri cu privire la acestea,trebuia sa intrebati modul de impartire al lor.
Scoala,prin conducatorii ei,a avut un comportament neserios si usor infantil fata de o firma,inca o data,facandu-ne de ras ca natie si ca oameni prin intermediul unor profesori,de data aceasta nu a mai facut nu stiu ce prostii in afara tarii ,un zidar sau un zilier,acestea au fost facute de niste intelectuali,care in goana lor dupa "pomana" s-au simtit afectati de lipsa posibilitatii de a mai beneficia de reduceri.
Dvs ati cazut la mijloc,fiind bine intentionat,dar facand pana la urma niste greseli de abordare,pur copilaresti,inerente varstei,care v-au fost"taxate" de niste profesori,interesati doar de profit si de greve.
Parerea mea sincera,ar fi sa va ganditi sa va transferati la alta scoala,la alt liceu ,cu acelasi profil sau macar in alta clasa,pentru ca vi se va face viata imposibila si veti fi acuzat si de ce nu veti face.
Este clar ca diriginta va creaza,in mod vadit intentionat ,o anume atmosfera defavorabila.
Deci,daca nu reusiti sa rezolvati situatia prin discutii interumane ,cautati un transfer la alta scoala
Pana la urma se pare ca si la dvs.a actionat proverbul acela cu "facerea de bine..."