avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este calomnie pe Internet?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este calomnie pe Internet?

Buna seara!Sunt elev in clasa a 10a la un liceu cu renume.Intr-o zi mi-a venit ideea de a face un blog clasei mele!Blog-ul a fost facut si acolo am scris un post despre profesorii mei.I-am descris pe fiecare ,dar la unii am exagerat cu descrierile.Profesorii au dat peste acest blog si se va crea ceva neplacut cred.Doamna diriginta a venit la ora si ne-a facut capu'mare si spune ca e calomnie,dar a fost o simpla disractie.Blogul a fost sters.Sper sa scap usor.:stunned:

Am zis asa: "domnului profesor i se scoala in ore"(ceea ce este adevarat) "doamna profesoara are un metru si un scuipat" , "doamnul profesor are hiperactivitate penisuala" (ce imaginatie am) , "doamna profesoara este milf" (milf =mother i’d like to f*ck.) si cam atat .... Este calomnie?#-o
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:25, 19 Ianuarie 2011
Aveti si dumneavoastre dreptate! dar cu privire la " Lectia care ti-a fost data acum n-o s-o intelegi probabil niciodata cum trebuie" nu sunt de acord! Am fost uimit ca am putut sa constientizez toata problema in sensul ei adevatar!M-am pus in pielea tuturor: a mea cand a scris postu ,a mea dupa ce s-a aflat ,a mamei ,a prietenilor,a profesorilor , a directorului! In fiecare piele am simtit ceva puternic.Am constientizat ca am fost stupid si imbecil ca nu mi-am pus problema ca se va afla , am incercat sa privesc de sus toata problema si am privit-o bine (nu are rost sa scriu akum romane ),cand am simtit ce a simtit un profesor le-am dat dreptate , m-am simtit oribil cand am vazut-o pe mama ce distrusa e. M-a apucat un sentiment de intelegere fata de director si apoi unul de furie...I-am inteles pe toti si apoi am redevenit eu.Mi-am dat seama ca pot gandi o situatie mai bine decat un profesor.Mi-a dat seama ca in capul meu aveam problema rezolvata in 3 zile,iar directorului i-a luat 2 saptamani.Din punctul meu de vedere am invatat foarte multe din acesta greseala. (scuzati-ma daca am fost incoerent in exprimare sunt obosit)
Problema respectului fata de profesori nu se termina niciodata... Ce se cere e mai curand atitudine cooperanta decat respect, pentru a respecta trebuie sa vrei sa fii astfel, si putini elevi isi doresc sa ajunga ca profesorii lor...

In opinia mea, sistemul educational fiind de stat trebuie sa garanteze dreptul la libera exprimare, chiar al elevilor. De exemplu mi se pare inacceptabila scaderea notei la purtare a unui elev pentru comportamentul sau in afara scolii (vezi pentru blog). Nu stiu daca exista jurisprudenta la noi / CEDO (presupun ca nu), dar mi se pare bine fundamentata seria de cazuri din SUA care cauta limitele acestui drept al minorilor in scoala. Vezi toate de aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie,defaimare,amenintare,discriminare,nesimtire...si lista continua MihaiOK MihaiOK Buna seara, Sunt elev intr-un liceu economic din Bucuresti.Clasa 11 , am fost separat ,impreuna cu alti elevi de colegii cu care am facut a 9 a si a ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)