Producătorii de ţigări fac presiuni la Guvern pentru amânarea termenului de implementre a noii Directive a tutunului, scrie gandul.info
Producătorii din industria tutunului i-au cerut premierului Dacian Cioloş amânarea cu şase luni a termenului de conformare a producţiei la noile prevederi din Directiva tutunului, arătând că în caz contrar există riscul blocării pieţei.
"Ţinta de deficit bugetar este de 2,95%. Dacă noi nu plătim două luni taxele, pentru că nu vindem, nu pentru că nu vrem, s-ar putea să intrăm pe un deficit bugetar excesiv. Este o limită foarte strânsă. Guvernul trebuie să decidă: vrea să funcţionăm în continuare ca industrie legală şi să plătim taxele sau să se intre în procedură de deficit excesiv", a declarat într-o conferinţă de presă Gilda Lazăr, directorul de comunicare al Japan Tobacco International.
Înmatriculările de maşini noi, în creştere în ianuarie 2016, anunţă adevarul.ro
Peste 8.300 de maşini au fost înmatriculate în ianuarie 2016, cu 17,39% mai multe faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.
Potrivit statisticilor DRPCIV şi în acest început de an românii au preferat marca autohtonă, fiind înmatriculate 1.887 de unităţi din modelele Dacia, în creştere cu 29,16% faţă de ianuarie 2015. Top-ul înmatriculărilor de maşini noi pe prima lună din 2016 este urmat de Volkswagen (523 unităţi, +20,51%), Skoda (450 unităţi, -1,32%) şi Renault (399 unităţi, +90,91%).
Piaţa creditelor şi cea imobiliară intră în blocaj pentru cel puţin un an, titrează economica.net
Modificările legislative din ultima perioadă, chiar dacă nu au intrat încă în vigoare, precum şi lunga perioadă de curăţare a bilanţurilor de creditele neperformante, determină băncile comerciale să îşi regândească întreaga politică de împrumut pe piaţa din România.
„Indiferent dacă legea dării în plată va fi promulgată cu toate modificările cerute de BNR sau nu, lucrurile în sistemul bancar nu pot rămâne aşa cum sunt acum. Evident, nu trebuie să ne gândim la modificări catastrofale, dar nici la faptul că situaţia va rămâne aşa cum este acum. Băncile nu au nici un fel de experienţă despre cum va funcţiona piaţa creditelor în noile condiţii de piaţă”, a declarat analistul economic Aurelian Dochia. Aşa se explică faptul că băncile îşi vor regândi condiţiile de acordare a împrumuturilor, în sensul înăspririi acestora, atât la nivelul avansului perceput pentru acordarea creditului, cât şi la nivelul dobânzii.
Comentarii articol (0)