BAT România: 17,5% din piaţa tutunului este acaparată de produse ilegale, anunţă capital.ro
British American Tobacco România susţine procesul legislativ de adoptare de către Parlament a proiectului de Lege de transpunere a Directivei Europene privind produsele din tutun (2014/40/UE) şi subliniază că este esenţial ca acesta să fie implementat începând cu data de 20 mai 2016, în condiţiile în care, de la începutul anului, 17,5% din piaţa produselor de tutun este deja acaparată de produse ilegale, iar pierderile generate bugetului de stat se ridică la 500 de milioane de euro.
"În lipsa unei legi de transpunere a Directivei, British American Tobacco România şi-a asumat proiectul de Lege adoptat de Guvern şi instrucţiunile privind noile avertismente de sănătate primite de la Ministerul Sănătăţii în luna februarie a acestui an, asumându-şi, totodată, riscuri comerciale şi financiare importante prin demararea conformării producţiei la noile cerinţe, începând cu data de 20 mai 2016", spune BAT, într-un comunicat.
Reducerea cotei TVA la 20% se vede rău în buget: în februarie, încasările au scăzut cu 15%, informează economica.net
Datele oficiale confirmă: încasările din TVA din luna februarie, prima lună în care s-a colectat taxa cu nivelul redus la 20%, au scăzut cu peste 600 de milioane de lei faţă de aceeaşi lună a anului trecut. Scăderea este mai mare decât aşteptările Consiliului Fiscal, iar dacă trendul încasărilor se va păstra şi în lunile viitoare, viitoarea reducere a TVA este pusă sub semnul întrebării. Ministerul Finanţelor spune însă că şi-a depăşit ţinta de încasări în februarie, pe partea de TVA.
Principala cauză a acestei scăderi o reprezintă reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 20%, de la 1 ianuarie 2016, care s-a văzut pentru prima dată în luna februarie, dat fiind că TVA-ul colectat în ianuarie a fost cel aferent lunii decembrie, când s-a aplicat cota de 24%.
Comentarii articol (0)