avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe calculare prejudiciu
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

calculare prejudiciu

In decursul a catorva luni de zile am vandut o cantitate mare de tutun vrac (maruntit) prin intermediul diferitelor anunturi postate pe net.Acest tutun provenea de la un cultivator din romania care imi aducea tutunul gata ambalat iar eu il trimiteam prin posta diferitelor persoane.Problema este ca m-am trezit cu mascatii la usa si au perchezitionat casa.La perchezitie nu s-a gasit tutun,insa au fost gasite mandatele postale pe care ridicam bani ramburs.Imi pot cere prejudiciul pe baza acelor mandate postale,respectiv declaratiile clientilor?Eu nu am stiut ca este ilegala aceasta treaba,din acest motiv am si vandut acest produs.eu doar primeam un comision mic pt fiecare kg vandutAlta problema este ca cel care imi aducea tutunul nu recunoste ca de la el il aveam(de parca as fii avut eu plantatie de tutun).precizez ca si el a fost perchezitionat in acelasi timp.Ce pot face in aceasta privinta.Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: eduard21 , utilizator 13:33, 10 Octombrie 2012
mandatele postale sunt ca niste chitante - dovedesc suma incasata ca urma a vinzarii tutunului.

fiind evaziune fiscala, va recomand sa angajati un avocat.
dar cum imi dovedesc ca in acele colete era tutun?eu pe langa tutun mai trimiteam si alte produse prin posta.cum imi calculeaza un prejudiciu pe un produs care nu este prezent.pe baza declaratiilor clientilor?banuiesc ca fiind tutun vrac ar trebuii facuta o expertiza pe produsul respectiv.
destinatarii vor declara in ce colete era tutun si in ce cantitate. poate nu va fi o cifra exacta dar va fi aproape. Sa nu ai impresia ca destinarii respecta legea tacerii din Mafia Siciliana :)
nu au nevoie de expertizarea continutului coletelor - daca au 20 de destinatari care confirma ca au primit de la tine tutun, greu vei convinge instanta ca toti mint si numai tu ai dreptate.
deci,cei care au cumparat or sa fie chemati la politie sa spuna ce au primit in coletele trimise de mine.ok.sunt obligati sa faca acest lucru?eu cred ca nu...si daca de ex,eu am trimis unei persoane 2 kg,si ea declara ca a primit 20kg...instanta ce o sa zica?20 kg!...deci mie m-i se pare cam ambigua treaba asta cu calcularea prejudiciului pe baza declaratiilor...Defapt, pt ce motiv vor fii chemati sa dea declaratie?"au prins unu' care vindea tutun si au nevoie de declaratiile voastre pt a-l infunda..."
Ultima modificare: Joi, 27 Septembrie 2012
eduard21, utilizator
nu-i subestimati pe cei de la parchet sau politie. o ancheta reala nu este ca in filmele americane si nici cei anchetati nu sunt Al Capone.
eu va recomand cu tarie sa angajati un avocat care sa va asiste chiar de la prima declaratie.
in rest, este libertatea dvs in joc.

Alte discuții în legătură

Calculare prejudiciu eduard21 eduard21 In decursul a catorva luni de zile am vandut o cantitate mare de tutun vrac (maruntit) prin intermediul diferitelor anunturi postate pe net.Acest tutun ... (vezi toată discuția)
Sunt sub urmarire penala? eduard21 eduard21 Buna seara.Am mai postat despre problema mea in trecut. Atunci,ziceam ca am ca am fost perchezitionat de catre politie,iar apoi am fost la sectie unde am dat ... (vezi toată discuția)
Vanzare tigari facute acasa cristiiii cristiiii Este legal sa comercializezi tigari facute de tine cu tutun, foite si masina de rulat cumparate de pe internet? Daca da, care este cantitatea maxima? Care ar ... (vezi toată discuția)