Tradiţionalii cozonaci româneşti, la mare căutare în străinătate: peste 750.000 iau calea exportului, scrie adevarul.ro
Apetitul străinilor pentru tradiţionalii cozonaci româneşti creşte de la an la an. Patiserii români livrează la export peste 750.000 de cozonaci, adică 10% din producţia estimată la circa 7,5 milioane de bucăţi pentru perioada sărbătorilor de Paşte.
Aurel Popescu, preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase (ROMPAN), a declarat că în acest an s-a menţinut producţia şi consumul din 2015. Astfel, patiserii au ieşit pe piaţă cu aproximativ 7,5 milioane de cozonaci de diverse tipuri şi gramaje, iar preţurile au rămas neschimbate faţă de cele de anul trecut. Preţul unui cozonac variază între 5 şi 50 de lei pe kilogram, „în funcţie de gramaj şi umplutură“.
Totodată, acesta a precizat că peste 750.000 de cozonaci sunt exportaţi în perioada Paştelui şi nu doar către comunităţile de români, produsele româneşti fiind apreciate şi de către străini.
Complexul Energetic Oltenia: 5.000 de angajaţi vor fi disponibilizaţi până în anul 2020, anunţă economica.net
Planul de eficientizare a Complexului Energetic Oltenia prevede disponibilizarea a 5.000 de angajaţi până în anul 2020, prin schema de plecări voluntare şi pensionare, au declarat, joi, surse din Ministerul Energiei.
"Planul prevede disponibilizarea a 5.000 de salariaţi până în 2020, prin plecare voluntară sau pensionare. Pentru acest an este prevăzută plecarea a circa 2.000 de angajaţi. Şi pentru anul viitor este prevăzut un număr destul de mare, dar depinde de câţi se înscriu în schema de plecări voluntare, cu salarii compensatorii", au spus sursele menţionate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al complexului, Elena Zamfir, societatea are în prezent un număr de 15.168 salariaţi, iar dintre acestea 1.067 de persoane sunt pensionabile până la 31 decembrie 2019.
Comentarii articol (0)