Poţi să ajuţi şi când ai salariul minim pe economie
Am rugat-o pe Alina să ne povestească exact cum a început implicarea ei în cazurile pacienţilor cu scolioză şi mai ales cum a ajuns să-l cunoască pe profesorul Halm, doctorul care operează cu rezultate aşa de bune aceşti bolnavi. O discuţie cu o verişoara a ei, Mădălina, care a avut loc în anul 2011, a declanşat totul:
“- Aş vrea să ajut o fată, are o problemă gravă la coloană. Toată familia ei suferă mult. Ce să fac? Poate în străinătate există vreo şansă pentru operaţie.
- Mădă, tu ai salariul minim, cum să o ajuţi?
- Găseşte tu soluţia medicală şi găsesc eu bani să o ducem!”, a venit raspunsul verişoarei.
Un medic care lucrează şi cu inima, nu doar cu mâinile
“Atunci mi-am zis: dacă ăsta e greul acestei situaţii, nici nu e greu deloc! Eu iubesc oamenii care din dorinţa de a ajuta nu se încurcă cu lucrurile neimportante, cum ar fi inexistenţa banilor. Dacă ea, cu un salariu minim pe economie, crede atât de tare în această minune, eu cum să nu cred? Cum să nu mă dau peste cap să găsesc soluţia miraculoasă?”, îşi aminteşte Alina.
Aşa că a început căutările pe Internet pentru găsirea unui medic din afara ţării, care să ofere sprijin. A ajuns la un medic din Germania, Henry Halm. “El este. El este ceea ce căutam. Îmi doream să fie de-al nostru. Să fie un doctor care să lucreze şi cu inima, nu numai cu mâinile. Am mers cu fata la el în Germania. Pe medic probabil l-a impresionat voluntariatul meu pentru acest copil, pentru că atunci când am plecat din clinică mi-a spus: «Dacă mai ai situaţii similare, nu ezita să îndrumi pacienţi cu scolioză aici la noi!». Atât mi-a trebuit: am căutat şi am găsit mulţi copii pe care i-am ajutat să fie operaţi de el. Denisa, Timeea, Liliana, Raluca, Daniel, Larisa, Monica, Alina, Andreea şi Mihai sunt doar o parte dintre ei. Toate operaţiile au fost decontate prin formularul E112-S2”, mai spune Alina Vasea.
Modul în care pacienţii arată înainte şi după operaţie este motivul care o face să meargă mai departe. „De fiecare dată mă minunez cât de mult se îmbunătăţeşte starea lor în urma operaţiei. L-am întrebat odată pe profesorul Halm de ce şi-a ales această ramură. Mi-a răspuns că îi place enorm pentru că imediat după operaţie rezultatele îmbunătăţirii sunt foarte vizibile. Acest lucru îl motivează mult. De fiecare dată când îmi povesteşte cum a decurs o operaţie, profesorul Halm este absolut fascinat de situaţie. Vorbeşte mult, intră în detalii medicale neînţelese de mine, se bucură să explice cum o procedură pământească poate să aducă asemenea rezultate remarcabile”.
Operata de două ori, la 34 de ani
Ana Maria Dedu este una dintre ultimele lui paciente. S-a întors recent din Germania de la operaţie. „Mi-a plăcut enorm să o îndrum şi pe ea să fie operată de el. Ana a fost diagnosticată cu cifoscolioza dorso lombară dreapta când avea 12 ani. După nenumărate tratamente şi încercări de a găsi soluţii, Ana a luat legătura cu «Dăruieşte Viaţă» şi a fost pusă rapid în legătură cu mine. În România i s-a spus că şansele de reuşită ale operaţiei erau minime”, adaugă Alina.
Ana a fost internată timp de cinci săptămâni la clinica din Germania, în cazul ei fiind necesare două intervenţii. Curbura era foarte avansată, de aproximativ 121 de grade, iar vârsta, 34 de ani, foarte înaintată pentru asemenea operaţii.
„Pacienţii cu scolioză pot apela cu încredere la Schon Klinik din Neustad in Holstein. Operaţia se poate face prin intermediul formularului E112-S2. Dacă au nevoie de sprijin, sunt mai mult decât încântată să îi ajut cu toate informaţiile necesare”, este îndemnul Alinei Vasea pentru oricine are nevoie de ajutor în astfel de situaţii.
Articol preluat de pe www.daruiesteviata.ro. Puteţi citi aici articolul original.
Comentarii articol (0)