avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Operatie in strainatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Operatie in strainatate

Buna ziua

Va rog sa ma indrumati cu sfaturi pentru urmatorul caz .
Am 40 de ani si din vara, am tot simtit ca obosesc la orice fleac, ca nu am chef de nimic
dormeam zilni cca 12 la 14 oreSotia degeaba imi zicea sa mergem ici colo
sau sa lucram ceva ,nici vorba.La servici acelasi lucru ,aveam randament scazut.
Am fost la doctori ,am facut analize ,am luat medicamente dar nimic.Ma dureau umerii si nu puteam ridica mainile deasupra capului si am observat ca nu mai vad bine.In sfarsit am facut un CT si RMN .Diagnostic tumoare la hipofiza extinsa in mai multecamere ale craniului.Doctorul neurolog a zis ca necesita operatie urgenta si mi-a recomandat un domn dr profesor de la un institut de neurologie din Budapesta.Am vorbit cu cineva acolo care a fost operat la Budapesta ,si acum era foarte sanatos ,ceea ce mi-a dat speranta.
L-am sunat pe dl profesor din Budapestasi si dupa cteva intrebari care le-pus m-a programat urgent.
asa ca dupa cateva zile erem deja pregatit de operatie ,mentionez ca deja eram aproape orb,deoarece tumoarea apasa pe nervul optic.Operatia a fost un succes a doua zi deja mi-am recapatat vederea.si acum sunt mai bine.
Spitalizarea tratamentul si operatia am platit cu ajutorul rudelor prieteni etc.o suma frumusica.
AJutati-ma va rog cum pot recupera macar o parte din bani de la CAS,caci mi se pare incorect sa nu plateasca deoarece de douazeci de ani mi se retine din salar pentru CAS
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 15:18, 9 Octombrie 2012
Formularul E112 se eliberează de Casa de asigurări de sanatate.
Acesta se eliberează la solicitarea persoanelor asigurate în sistemul de asigurări de sănătate, de Casele de Asigurări de care acestea aparţin cu domiciliul.

Pentru a obţine formularul E 112, pacientul trebuie să depună la Casa de Asigurări în evidenţa căreia acesta este înregistrat ca persoană asigurată, o cerere, însoţită de următoarele documente:

* copie după actul de identitate sau de pe certificatul de naştere, după caz;

* dosarul medical, care va conţine, pe lângă înscrisuri medicale, raportul medical din care să rezulte diagnosticul, precum şi recomandarea medicală pentru efectuarea tratamentului. Raportul medical se întocmeşte de un medic dintr-un spital clinic universitar sau, după caz, judeţean, aflat în relaţii contractuale cu o Casă de Asigurări de Sănătate din România;

* confirmare scrisă din partea unităţii sanitare din statul membru al UE sau al Spaţiului Economic European în care se intenţionează efectuarea serviciului medical, cu privire la disponibilitatea acesteia de a acorda respectivul serviciu medical, în baza formularului E 112, în perioada indicată de persoana solicitantă, pe baza recomandării medicului curant care întocmeşte raportul medical.

După ce a fost înregistrată cererea pentru eliberarea formularului E112, Casa de Asigurări de Sănătate o va analiza şi în termen de maximum 5 zile lucrătoare o va soluţiona.


Sanatate multa!
Multumesc pentru raspuns.Insa eu din cauza urgentei ,nu am fost la Casa judeteana de Asigurare.Am efectuat operatia si tratamentul din strainatate,pe care l-am platit din buzunar.
Intrebarea mea este cum pot eu ca persoana fizica sa recuperez macar o parte din bani de la CAS ??
Intocmiti dosarul cu documentele de mai sus si mergeti la Casa de sanatate.
Dumnezeu sa va ajute?
Din pacate raport medical din Romania nu pot obtine,caci nu imi da nici un medic,se putea efectua operatia si la noi in tara ,dar prin metode si aparatura mult mai veche.momentan dupa operatia de la Budapesta am o cicatrice de 5 cm..Eu nu cer sa mi se plateasca toata operatia ,doar cat ar fi platit CAS-ul daca ma operam in tara.

ps. am auzit de formularul E126 ,m0ar ajuta la ceva?

Multumesc anticipat
Alaturat va atasez un link dupa avocatnet, referitor la forumlarul E126, care cred ca o sa va fie de folos, cititi-l pana la capat. Va doresc multa sanatate!


www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor banesc pentru interventii chirurgicale filipioan46 filipioan46 Doresc un ajutor din fonduri europene pentru operatie de coloana.1.Cum pot obtine acest ajutor.numarul meu de tel. 0749849355. va multumesc. (vezi toată discuția)
Recuperare bani cheltuiti cu tratamente medicale in strainatate.formular e126 doinah doinah Prima operatie am facut-o in Romania,la cel mai bun specialist din Bucuresti.Dar,surpriza!A fost facuta pe jumatate,asa ca mi-am luat lumea in cap si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Pot recupera banii de la cnas? gabrieldobre gabrieldobre lucrez cu contract de munca ca sofer in cehia acum 3 saptamini am avut o problema la genunchi am fost trimis in tara sa o rezolv dar cardul de sanatate emis in ... (vezi toată discuția)