avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor banesc pentru interventii chirurgicale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor banesc pentru interventii chirurgicale

Doresc un ajutor din fonduri europene pentru operatie de coloana.1.Cum pot obtine acest ajutor.numarul meu de tel. 0749849355. va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 8 Aprilie 2015
Puteti formula o cerere scrisa, pe care o depuneti la Casa judeteana de sanatate, cu nr. de inregistrare/ data.
Pe fonduri europene este greu de crezut ca veti putea obtine. CJS dispune de fonduri pentru asiguratii sai, de la bugetul de stat, pentru operatii care nu se pot efectua in tara.
In temeiul art.1 din OG nr. 28/2003 privind trimiterea bolnavilor pentru tratament in strainatate, aprobata prin Legea nr.119/2003 persoanele cu afectiuni deosebit de grave, care nu pot fi tratate in tara, pot fi trimise la tratament in strainatate, cheltuielile pentru aceste tratamente fiind suportate din bugetul de stat alocat Ministerului Sanatatii.

Statul roman deconteaza tratamentul romanilor in strainatate in functie de mai multe criterii. Astfel, prin CNAS orice cetatean roman asigurat in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania poate beneficia de servicii de asistenta medicala in Uniunea Europeana (UE) pe baza cardului european de asigurari sociale de sanatate care este valabil sase luni.

Pacientii care solicita efectuarea tratamentului in strainatate au doua optiuni pentru obtinerea finantarii tratamentului:

Pentru serviciile medicale incluse in pachetul de baza al CNAS - obtinerea de fonduri se efectueaza pe bazaformularului E112
Pentru serviciile medicale care NU sunt incluse in pachetul de baza (de exemplu transplant) - obtinerea de fonduri se face de la Ministerul Sanatatii (mai multe informatii aici)

Conditii

Pentru a putea beneficia de formularul E112 trebuie indeplinite TOATE conditiile de mai jos:

1) Clinica este localizata intr-o tara membra a Uniunii Europene;
2) Clinica la care se solicita tratament trebuie obligatoriu sa aiba incheiat contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate din tara respectiva;
3) Tratamentul pentru respectiva afectiune se afla pe lista serviciile medicale inscrise in pachetul de servicii de baza de care beneficiaza persoanele asigurate in sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania;

In situatia in care oricare dintre conditiile enumerate mai sus (a, b, c) nu sunt indeplinite se poate solicita tratament in strainatate prin alocarea de fonduri de la Ministerul Sanatatii (Ordinul 1011/2011).

Trimiterea la tratament se face pentru bolnavii inscrisi pe lista unui medic de familie, care au parcurs toate nivelurile de acordare a asistentei medicale in Romania, respectiv asistenta medicala primara, de specialitate, si care au fost spitalizati in unitati sanitare care ofera servicii de inalta calitate profesionala si tehnica, dar a caror sanatate nu a fost restabilita.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista servicii medicale din pachetul de baza lbm lbm daca puteti sa ma ajutati , de unde as putea vizualiza lista cu serviciile medicale din pachetul de baza (cu tratamente medicale concrete, pe afectiuni). Am ... (vezi toată discuția)
Temei legal atributii case judetene de asigurari de sanatate? smeagull smeagull Buna ziua, Poate cineva ma poate ajuta cu un nr./an de act normativ care sa stabileasca atributiile caselor judetene de asig de sanatate? (altul decat ... (vezi toată discuția)
Concediu medical dana_d dana_d Buna ziua. Imi spuneti va rog daca in Romania se poate accepta un concediu medical eliberat din strainatate (ptr o persoana care lucreaza in Romania) si in ce ... (vezi toată discuția)