ACCES GRATUIT
Sezonul soldarilor se va deschide saptamana viitoare
Potrivit legislatiei ce reglementeaza activitatile de comert, în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv pot fi organizate vânzari de soldare numai de catre comerciantii cu amanuntul, pentru produsele sezonului toamna-iarna.
Articolul continuă mai jos
Potrivit legislatiei ce reglementeaza activitatile de comert, în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie inclusiv pot fi organizate vânzari de soldare numai de catre comerciantii cu amanuntul, pentru produsele sezonului toamna-iarna. Comerciantii îsi pot stabili perioada de soldare în functie de necesitatile proprii, de la o zi pâna la 45 de zile calendaristice, cu conditia sa respecte acest interval stabilit prin lege.Ce se poate vinde în regim de soldarePot fi supuse operatiunilor de soldare numai produsele nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier. În aceasta categorie se încadreaza grupe de produse, cum ar fi: confectii, inclusiv blanarie; pielarie, produse de marochinarie; galanterie; tricotaje; tesaturi; încaltaminte; articole sport-turism; cosmetice; aparate de încalzire si climatizare; ventilatoare; alte produse similare, dar fara a se limita la acestea. Produsele propuse pentru soldare trebuie sa fie achitate furnizorului de catre comerciant cu cel putin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzari de soldare si oferite spre vânzare în mod obisnuit, înaintea acestei date. Comerciantii trebuie sa treaca pe la primarie Comerciantii au obligatia sa notifice, la primaria în a carei raza teritoriala îsi desfasoara activitatea, perioada în care efectueaza vânzarile de soldare cu cel putin 15 zile înainte de începerea operatiunilor. Este interzis sa se anunte o vânzare de soldare în alte cazuri si conditii decât cele prevazute de aceste acte normative. Contravenientii risca amenzi de la 20 la 100 milioane lei.
Alte forme de vânzare cu pret redus: l vânzari de lichidare; l vânzari în magazine sau depozite de fabrica; l vânzari promotionale; l vânzari ale produselor destinate satisfacerii unor nevoi ocazionale ale consumatorului, dupa ce evenimentul a trecut si este evident ca produsele respective nu mai pot fi vândute în conditii comerciale normale; l vânzari ale produselor care într-o perioada de 3 luni de la aprovizionare nu au fost vândute; l vânzari accelerate ale produselor susceptibile de o deteriorare rapida; l vânzarea unui produs la un pret determinat de mediul concurential; l vânzarea produselor ale caror preturi de reaprovizionare s-au diminuat.
www.adevarulonline.ro
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)