ANAF a demarat o licitaţie pentru achiziţia serviciilor de acceptare a plăţilor prin card bancar pe Ghiseul.ro, titrează economica.net
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a iniţiat o procedură de licitaţie deschisă pentru achiziţia de servicii de acceptare a plăţilor de impozite, taxe, contribuţii şi alte sume cuvenite bugetului general consolidat, efectuate cu carduri de plată în sistem online prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plăţi (Ghiseul.ro), potrivit unui anunţ publicat marţi pe SEAP.
Anunţul implică încheierea unui acord-cadru cu maximum trei agenţi economici, durata acordului fiind de 32 de luni. Valoarea estimată fără TVA a acordului-cadru este cuprinsă între 1.56 şi 1.87 milioane de lei, principala modalitate de finanţare va fi bugetul de stat, iar criteriul de atribuire va fi preţul cel mai scăzut, se mai arată în anunţ.
„Din toamnă, fiecare cetăţean îşi va putea plăti online taxele şi impozitele. Anunţul pentru achiziţionarea serviciilor bancare privind plăţile online cu cardul a fost lansat astăzi (marţi – n.r.) în SEAP, un pas important pe direcţia debirocratizării şi a simplificării relaţiei dintre contribuabili şi administraţie“, a scris premierul Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.
Cum ajung agricultorii să plătească impozite mai mari pe arendă: baremele fiscale sunt peste preţurile cerealelor, explică adevarul.ro
Scăderea continuă a cotaţiilor la cereale din această vară a generat un fenomen nemaiîntâlnit: preţurile din piaţă sunt mai mici decât baremele pe baza cărora se calculează impozitele pe veniturile în arenda plătită în natură. În cazul grâului, spre exemplu, există judeţe în care baremul fiscal este de 800 de lei tona, în condiţiile în care pe piaţă acesta se vinde sub 600 de lei.
La nivelul fiecărul judeţ, Consiliile Judeţene stabilesc, prin hotărâre, preţurile-bareme pe baza cărora se calculează impozitele pe veniturile obţinute din arenda plătită în natură. Pentru 2016, majoritatea judeţelor au stabilit aceste cotaţii în lunile noiembrie-decembrie 2015 şi s-a ajuns la bareme care - se dovedeşte acum, la recoltă - depăşesc preţul de pe piaţă.
Spre exemplu, în judeţul Hunedoara, preţul-barem pe 2016 pentru grâu a fost stabilit la 0,6 lei/kg (600 de lei tona), dar acum preţul de piaţă la grâu este de 0,54 lei/kg (540 de lei tona), astfel că plătitorul de impozit pe arendă este taxat mai mult decât se cuvine.
Comentarii articol (0)