Depozitele se reduc, banii la saltea sunt tot mai mulți, titrează capital.ro.
Numerarul în circulaţie, adică banii populaţiei şi la companiilor care nu se găsesc în conturi bancare, a crescut în iulie până la 51,67 miliarde lei, în urcare cu 2,6% faţă de iunie şi cu 19,5% faţă de iulie 2015. Cifra este semnificativă şi poate deveni îngrijorătoare dacă luăm în calcul faptul că banii cash sunt cei care alimentează o bună parte a economiei subterane. În noiembrie anul trecut, numerarul în circulaţie ajungea la 45,5 miliarde lei, un maxim istoric pentru economia noastră, iar Consiliul Fiscal estima o valoare a evaziunii fiscale de 15% din PIB.
Accidentul aviatic din Apuseni. Procurorii cer noi expertize în dosar: vor să afle când şi cum s-a rupt antena transmiţătorului de pe avion, ne spune adevarul.ro.
La aproape trei ani de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, Secţia Militară a Parchetului General continuă ancheta şi cere o nouă expertiză. De această dată, anchetatorii vor să afle când şi cum s-a rupt antena transmiţătorului montat pe avion și care putea ajuta la localizarea mai rapidă a epavei. În urma anchetei făcute la faţa locului nu s-a găsit această antena, ceea ce înseamnă că aceasta a fost ruptă înainte.
Creşterea economică din trimestrul al doilea, 6%, cea mai mare din 2008 încoace. Ce sectoare au contribuit cel mai mult, aflăm de la economica.net.
Institutul Naţional de Statistică (INS) a confirmat, marţi, estimările publicate la jumătatea lunii august privind creşterea produsului intern brut (PIB) din trimestrul al doilea al acestui an şi a furnizat detalii legate de contribuţia sectoarelor economice la avansul economiei, care arată că agricultura, sectorul IT şi comunicaţii şi comerţul au susţinut cel mai mult economia în prima parte a anului.
Comentarii articol (0)