Tu știi de unde îți cumperi vacanțele? 30 de companii de turism au dificultăți financiare majore, ne spune hotnews.ro.
Dacă vreți să vă planificați o vacanță în țară sau în străinatate și să apelați la o agenție de turism sau un tur-operator, ar trebui să vă interesați de situația financiară a firmei, ca să nu vă treziți cu planurile de concediu spulberate și, mai ales, fără bani! Avertismentul este lansat de experții de la KeysFin care afirma că, în prezent, există cel puțin 30 de companii într-o situație similară firmei Genius Travel SRL, care a intrat în insolvență și care și-a anunțat clienții că nu le mai poate onora biletele de vacanță.
Radu Dumitru: „Dacă pe sticla de apă nu scrie «minerală», uită de ea!”, ne informează jurnalul.ro.
În România, piața apelor îmbuteliate a înregistrat un salt extraordinar în ultimii ani, pentru 2016 fiind estimată o cifră de afaceri de circa cinci miliarde de lei. Oferta e tot mai variată, iar noi, consumatorii, tot mai bulversaţi. Marea dilemă apare în faţa raftului, când avem în faţă 20 - 30 de tipuri de apă. Foarte mulţi români aleg apa cea mai ieftină, fără să ia în calcul că diferenţa de preţ față de una mai scumpă nu înseamnă neapărat cheltuieli de marketing. Însă, după câte un scandal legat de germenii găsiţi în apă, ne întrebăm cum să nu tragem “lozul necâştigător”. Ce criterii trebuie să avem în vedere atunci când alegem o anumită marcă de apă, cum au “răsărit”, ca ciupercile după ploaie, sute de producători de apă, deşi România are doar 68 de mărci recunoscute, şi, mai ales, ce îmbuteliază aceştia - sunt doar câteva dintre întrebările la care Jurnalul Naţional şi-a propus să găsească răspunsuri, într-un dialog purtat cu directorul general al Societății Naționale a Apelor Minerale (SNAM), Radu Dumitru.
Irigaţiile ar putea scoate la liman agricultura românească, aflăm de la capital.ro.
Sectorul agricol suferă de multe lipsuri, dar cea mai mare problemă a fermierilor este absenţa unui sistem de irigaţii viabil. Chiar dacă există o lege a irigaţiilor, aceasta nu este folosită, de aceea toate finanţările sunt suspendate. În perioada 2007- 2013, agricultura a fost sectorul care a reuşit să obţină cea mai mare rată de absorbţie a fondurilor europene. Însă, acest lucru nu este suficient. Fermierii românii, în special cei mici, nu au reuşit să-şi modernizeze exploataţiile agricole. Din păcate, în România, încă se mai practică la o scară foarte mare agricultura de subzistenţă. Soluţia? În opinia specialiştilor, un prim pas în dezvoltarea agriculturii autohtone ar fi îmbunătăţirea sistemului de irigaţii. Sorin Cîmpeanu, rector al Universităţii de Știinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, a declarat în deschiderea conferinţei „Agricultura în 2016. Vector de creştere economică“, organizată de revista Capital, la USAMV, că o agricultuă performantă nu poate exista fără irigaţii.
Comentarii articol (0)