Fermierii pot testa calitatea produselor proprii la Universitatea de Ştiinţe Agronomice, titrează capital.ro
Orice fermier se poate adresa pentru analize cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar Centrului de cercetare pentru studiul calităţii, inaugurat recent de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.
"Orice producător se poate adresa pentru analize, certificate amănunţite cu privire la calitatea oricărui produs agroalimentar. Cu siguranţă că aceste analize pot spune că într-un fruct sau într-o legumă se găsesc anumiţi germeni sau bacterii. Aceste analize se fac cu o precizie la care în urmă cu câţiva ani nici măcar nu ne puteam gândi. Să nu uităm de rapiditatea cu care aceste analize pot fi realizate pe baza tehnologiei foarte avansate. Sunt analize care se pot face în aceeaşi zi", a declarat rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu.
Tinerii aflaţi la primul job îşi părăsesc angajatorul pentru un salariu mai mare cu 30%, anunţă gandul.info
Un pachet salarial mai mare cu 30% este un stimulent pentru ca tinerii aflaţi la prima experienţă profesională să îşi schimbe angajatorul, iar de multe ori, în cazul în care aceştia primesc oferte pentru poziţii superioare, creşterea salarială ajunge până la 50%, spune Iuliana Leurent, CEO în cadrul firmei de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară Temps România.
„Venitul poate fi potenţat şi de scheme de incentivare sau beneficii suplimentare. Cu cât candidaţii devin mai experimentaţi, cu atât sunt mai înclinaţi să se uite cu precădere la mediul de muncă, oportunităţile de dezvoltare personală, precum şi la rezultatele companiei”, spune Leurent, care conduce o companie care face parte din grupul românesc de servicii de dezvoltare de software, consultanţă şi servicii de externalizare de tip business process outsourcing RINF.
Cum poţi să te trezeşti fără bani pe cardul de salariu, titrează jurnalul.ro
Mii de oameni află zilnic că au conturile blocate şi nu mai pot să-şi utilizeze cardul. Nu-i avertizează nimeni, se trezesc la benzinărie sau la supermarket că nu au cum să-şi achite cumpărăturile. Unii au datorii la Fisc sau la primării, alţii amenzi neachitate de care au şi uitat. Funcţionarii bancari spun că nu există nici o lege care să le impună să-şi anunţe clienţii că le vor fi blocate cardurile şi că primesc de la ANAF sau de la primării sentinţe de executare silită pe care sunt obligaţi să le pună în practică. Totuşi, procedura prevede că aceste persoane trebuie anunţate de către Administraţia publică locală, prin Direcţia de Taxe şi Impozite din primărie, sau de către ANAF.
Aceste instituţii au obligaţia de a trimite o somaţie contravenientului, care are la dispoziţie maximum 15 zile ca să plătească, altfel se va trece la executarea silită. „Nu se poate întâmpla să blocăm conturile fără a notifica persoana care trebuie să plătească amenda. Fiecare contribuabil este mai întâi notificat. Aceasta este procedura legală, peste care nu se poate trece. Dar contribuabilul trebuie să se ducă la Poştă să-şi ridice înştiinţarea. Noi putem demonstra că am trimis notificările, dar există situaţii în care contribuabilul nu se duce să ridice notificarea de la Poştă”, au precizat reprezentanţii Primăriei Sectorului 1.
Comentarii articol (0)