Ziua de astăzi reprezintă, potrivit calendarului fiscal pus la dispoziţie de ANAF, termenul-limită pentru depunerea la Fisc a următoarelor declaraţii:
- Declarația de înregistrare fiscală/Declarația de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică, Formularul 010. Se depune de către persoanele juridice, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.
- Declarația de înregistrare fiscală/Declarația de mențiuni pentru persoane fizice române, Formularul 020. Se depune de persoanele fizice, altele decât persoanele fizice romane care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere, care au obligația să se înregistreze ca plătitori de TVA în urma depășirii plafonului legal de scutire.
- Declarația de înregistrare fiscală/Declaratia de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere (OMFP nr. 250/2013), Formularul 070. Se depune de către contribuabilii persoane fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere. Sunt exceptați contribuabilii care desfășoară exclusiv activități într-o formă de asociere.
Fiecare formular trebuie completat în două exemplare, înscriindu‐se cu majuscule toate datele prevăzute. Un exemplar se va depune la registratura organului fiscal competent sau se va comunica prin poștă, cu confirmare de primire, în timp ce al doilea exemplar va fi păstrat de către persoana impozabilă.
În plus, în condiţiile în care data de 10 decembrie a fost sâmbătă, azi devine ultima zi în care mai pot fi efectuate următoarele plăți:
- Plata taxei pentru servicii de reclamă şi publicitate. Taxa pentru servicii de reclamă şi publicitate se varsă la bugetul local, lunar, până la data de zece a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări de servicii de reclamă şi publicitate şi trebuie achitată de către orice persoană care beneficiază de servicii de reclamă şi publicitate în România în baza unui contract sau a unui alt fel de înţelegere încheiată cu altă persoană, cu excepţia serviciilor de reclamă şi publicitate realizate prin mijloacele de informare în masă scrise şi audiovizuale;
- Plata impozitului pe spectacole şi depunerea declaraţiei privind încasările din spectacole. Impozitul pe spectacole se plăteşte lunar până la data de zece, inclusiv, a lunii următoare celei în care a avut loc spectacolul la bugetele locale ale comunelor, ale oraşelor sau ale municipiilor, după caz, în a căror rază de competenţă se desfăşoară. O astfel de taxă trebuie plătită de persoanele fizice şi persoanele juridice care organizează manifestări artistice, competiţii sportive sau orice altă activitate distractivă, cu caracter permanent sau ocazional, cu excepţia spectacolelor organizate în scopuri umanitare.
Notă: Agenda fiscală a lunii decembrie, cu toate plățile și declarațiile ce trebuie transmise la stat în această perioadă, poate fi consultată aici.
Comentarii articol (0)