În cazul în care un cetățean român care lucrează sau locuiește în Italia informează Fiscul de schimbarea rezidenței, nu va mai plăti o serie de taxe, impozite sau contribuții în România. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.
2. Un nou regim de taxare în Italia permite reducerea impozitului pe salariu.
Începând cu anul 2016, românii care-și stabilesc rezidența fiscală în Italia pot beneficia de reducerea bazei de calcul a impozitului pe salariu cu 30%, astfel încât doar 70% din venituri vor fi impozitate. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.
Pentru a nu fi nevoit să plătească contribuția de asigurări sociale de sănătate (CASS) în România, un cetățean român care locuiește în Italia, trebuie să-și schimbe rezidența fiscală. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.
4. Cum ești taxat în țară, dacă nu ai anunțat Fiscul român că te-ai mutat în Italia
Orice venit al persoanelor care au domiciliul în România este impozitat de statul român, dacă nu anunță Fiscul că și-au schimbat domiciliul fiscal într-o țară străină. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.
5. Din 2017, TVA-ul va crește în Italia până la 24%
Guvernul italian a decis să majoreze TVA-ul de la 22% în 2016 la 25% în 2018. Această majorare se va face în două etape: până la 24%, în 2017 și la valoarea finală de 25%, în 2018. Informații suplimentare despre acest subiect pot fi găsite aici.
Comentarii articol (0)