A cincea ediție a programului de Internship organizat la Palatul Victoria, în ministere și în celelalte instituții participante la program va avea loc în acest an între 17 iulie și 18 septembrie 2017, iar Executivul urmărește prin derularea acestor stagii implicarea tinerilor performanți în activitățile Guvernului, pentru dobândirea experienței și cunoștințelor practice.
Tinerii interesaţi de o carieră în administraţia publică centrală se mai pot înscrie în programul amintit doar astăzi, până la ora 23:59, cu ajutorul formularului de la această adresă. Până pe 28 mai 2017 se desfășoară evaluarea candidaților, între 29 mai și 18 iunie 2017 sunt programate interviurile online, iar rezultatele vor fi anunțate pe 26 iunie 2017.
Stagiarii vor primi o bursă lunară, din bugetul Secretariatului General al Guvernului. Aceasta va fi de 1.000 de lei pentru fiecare din cele două luni și va fi acordată tinerilor studenți sau absolvenți în schimbul participării timp de cel puţin șase ore pe zi la activităţile Guvernului sau celor 51 de instituţii din subordinea acestuia, înscrise în programul de internship.
Cine se poate înscrie la Internshipul Guvernului
Conform informaţiilor de pe site-ul dedicat programului amintit, tinerii interesaţi de stagiile de practică oferite de instituţiile publice trebuie să îndeplinească următoarele condiţii pentru a putea participa:
- să fie cetăţeni români;
- să aibă vârsta maximă de 25 de ani;
- să aibă calitatea de studenţi/tineri absolvenţi ai unei universităţi din România sau din străinătate;
- să stăpânească cel puţin o limbă străină de circulație internațională (engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană etc.);
- să dețină cunoștințe minime din zona tehnologiei informației, preponderent fiind necesare cunoștințe pentru utilizarea pachetului de programe Microsoft Office;
- să nu fi participat la ediţiile anterioare ale programului.
Programul oficial de Internship al Guvernului a debutat în 2013, cu 25 de tineri stagiari care au contribuit la activitățile din cadrul Palatului Victoria. În 2014, programul a fost extins la nivelul ministerelor, având ca beneficiari peste 180 de stagiari. În 2015, alți 300 de studenţi şi tineri absolvenți au avut oportunitatea să facă parte din administrația centrală, în cele 72 de instituții implicate. Pentru ediția din 2016, au fost alocate 200 de locuri la nivelul Guvernului României, ministerelor și al altor 21 de instituții publice din subordine (43 de instituții în total).
Comentarii articol (2)