Drumurile și autostrăzile au înghițit zece miliarde de euro, ne informează capital.ro.
Infrastructura rutieră, una dintre cele mai mari probleme ale României, a evoluat foarte puţin în ultimii 13 ani. Chiar dacă s-au alocat aproape 11 miliarde euro pentru drumuri, România nu are nici măcar 1.000 km de autostradă.
Guvernele şi politicienii au avut grijă ca fondurile de miliarde de euro alocate modernizării şi reabilitării de drumuri şi autostrăzi să se scurgă în conturile firmelor, fără să avem, nici acum, după 10 ani în UE, o autostradă care să străbată România de la est la vest sau măcar un tronson care să treacă munţii. Deşi banii ar fi fost de ajuns pentru construcţia a peste 2.000 kilometri de autostradă, România are puţin peste 700 de kilometri.
Copiii care au telefon şi calculator petrec până la cinci ore pe zi pe aceste dispozitive, ne spune curierulnational.ro.
Unul din şapte minori are simultan telefon şi calculator, iar timpul petrecut pe aceste dispozitive urcă de la trei ore la vârsta de cinci ani, până la aproape cinci ore în adolescenţă, arată datele interne ale Bitdefender, centralizate din modulul de asistenţă parentală. Circa 15% dintre copii au telefon şi calculator simultan; timpul petrecut pe dispozitivele lor creşte constant: de la trei ore pe zi la vârsta de cinci ani, până la cinci ore pe zi în apropierea majoratului.
În medie, băieţii petrec cu o treime mai mult timp folosind telefonul sau calculatorul decât fetele.
După vârsta de 12 ani, adolescenţii folosesc mai mult telefonul decât calculatorul.
Copiii cu vârsta între cinci şi 17 ani petrec în medie două ore pe zi pe calculator, în timp ce durata folosirii mobilului urcă de la o oră la două ore şi jumătate, până la majorat. După vârsta de zece ani, diferenţa între băieţi şi fete devine semnificativă, primii petrecând în medie cu peste o oră mai mult timp, mai ales din cauza jocurilor pe calculator şi a deschiderii mai mari pentru tehnologie.
Comentarii articol (0)