Împrumuturile bancare în lei sunt în continuare la „ofertă”, ne spune capital.ro.
Cei care caută credite pentru achiziția de locuințe sau de bunuri beneficiază în continuare de oferte foarte bune din partea băncilor comerciale, care păstrează dobânzile la niveluri reduse.
Banca Naţională a României (BNR) a păstrat neschimbată dobânda de politică monetară la 1,75% pe an şi în ultima şedinţă a Consiliului de Administraţie din aprilie. Chiar dacă rata anuală a inflaţiei a revenit în teritoriul pozitiv din ianuarie, iar în februarie a urcat până la 0,9% pentru inflaţia CORE2, nivelul se păstrează în prognozele instituţiei. Păstrarea neschimbată a dobânzii înseamnă menţinerea condiţiilor din ultimul an şi pentru sistemul bancar şi implicit pentru creditare, o veste bună pentru cei care intenţionează să se finanţeze, atât persoane fizice cât şi juridice.
Micii tradiționali rotunjesc profiturile procesatorilor de carne în minivacanța de 1 Mai; vânzările de mititei pot ajunge și la 1.500 de tone, ne informează agerpres.ro.
Românii sunt recunoscuți drept mari consumatori de mici, mai ales în perioada verii, însă apogeul vânzărilor îl reprezintă minivacanța de 1 Mai, când pe parcursul a 2-3 zile vânzările ajung și la 1.500 de tone, astfel că pe grătare "sfârâie" numai în aceste zile peste 30 de milioane de mititei.
"Pentru a răspunde cerințelor consumatorilor privind produsele devenite deja tradiționale pentru 1 Mai, estimăm vânzări în zilele care urmează de la fiecare procesator de mici în parte care pot ajunge la 30 și 100 de tone. Pe ansamblu, se estimează comercializarea a 1.200—1.500 tone de mici, poate și mai mult, dacă vremea va fi prielnică pentru activitățile în aer liber. Pentru unii procesatori, în aceste zile creșterea producției poate atinge 30% din producția de mici dintr-o lună obișnuită. Dacă ne gândim că micul are, în medie, 40 de grame, se poate ajunge la un număr impresionant, respectiv în jurul cifrei de 30 de milioane de mici numai în minivacanța de 1 mai", a declarat pentru AGERPRES Dana Tănase, director executiv la Asociației Române a Cărnii (ARC).
Comentarii articol (0)