Înfiinţarea Fondului de Investiţii, urgentată, ne spune curierulnational.ro.
Mai multe ministere care au în subordine companii de stat ce înregistrează profit vor colabora pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.
Capitalizarea fondului va fi de până în 2 miliarde lei şi va cuprinde circa 25 - 30 de companii subordonate ministerelor Energiei, Transporturilor, Economie şi Sănătăţii.
Proiectul de act normativ ar putea fi supus dezbaterii publice în această lună, document care va conţine şi reglementări privind conducerea.
Mai multe ministere care au în subordine companii de stat ce înregistrează profit vor colabora pentru înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, au declarat surse guvernamentale. Potrivit acestora, iniţial, capitalizarea fondului va fi de până în 2 miliarde lei şi va cuprinde circa 25 - 30 de companii subordonate ministerelor Energiei, Transporturilor, Economiei şi Sănătăţii.
România urcă în ierarhia exportatorilor de grâu. A profitat de producţia slabă din Franţa şi şi-a dublat cantităţile vândute peste graniţe, ne informează economica.net.
În prima parte a anului de marketing 2016-2017 România a exportat grâu în cantităţi duble faţă de perioada similară a anului trecut, profitând de producţia slabă din ţări concurente precum Franţa. În jur de 80% din cantităţile ce au plecat din ţara noastră au ajuns în afara UE.
Producţia de grâu în creştere de anul trecut a permis României să crească exporturile către statele din afara Comunităţii care au dus lipsa transporturilor din Franţa, aflate în scădere urmare a producţiei slabe, arată ultimele date ale Agenţiei pentru Agricultură a SUA (USDA). Astfel, în primele cinci luni ale anului de marketing 2016-2017 (mai 2016-mai 2017) exporturile de grâu românesc s-au majorat cu 111% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la un total de 3,8 milioane de tone. "România urcă în ierarhia exportatorilor europeni de grâu. Ritmul de export după recoltare a fost foarte intens, stimulat fiind de golul lăsat în piaţă de exportatori tradiţionali ai Europei precum Franţa, care a recoltat o cantitate cu mult mai mică decât în anii precedenţi", se menţionează în raportul USDA.
Comentarii articol (0)