- poate sa imi dea preaviz inainte sa se solutioneze contestatia mea
de pe actul aditional refuzat?
Da, contestatia dvs. nu suspenda preavizul.
- as dori sa ii chem in justitie pentru daune materiale nu pentru
primirea postului inapoi sau alt post.
- Ce sanse am si ce daune materiale pot sa solicit? Mentionez ca prin
activitatea mea am participat la o parte de 9 milioane de euro (cifra
de afacere) doar in ultimii 8 ani (din cei 22 ani cit am muncit in
companie)
Pentru munca dvs ati primit drepturile salariale cf CIM.
Ca sa solicitati primirea unei cote parti din profit ar trebui sa aveti specificat in CCM la nivel de unitate sau macar in CIM acest lucru.
Si oricum e vorba de profit nu de cifra de afaceri, iar drepturile financiare se pot pretinde pentru o perioada de maxim de 3 ani in urma.
Pentru munca dvs ati primit drepturile salariale.
Ca sa solicitati primirea unei cote parti din profit ar trebui sa aveti specificat in CCM la nivel de unitate sau macar in CIM acest lucru.
Si oricum e vorba de profit nu de cifra de afaceri, iar drepturile financiare se pot pretinde pentru o perioada de maxim de 3 ani in urma.
Sansele dvs sunt mici, cu atat mai mult cu cat nu doriti sa solicitati instantei o reintegrare la locul de munca.
Acest lucru va era la indemana, deoarece puteati demonstra ca desfiintarea postului nu este efectiva si nu are o cauza reala si serioasa.
Astfel, daca nu doriti sa atacati aceasta desfiintarea a locului de munca nu puteti decat sa pretidenti decat drepturile cuvenite salariatului in aceasta situatie:
- drepturile salariale la zi, inclusiv pentru perioada preavizului si plata concediului de odihna neefectuat;
- dreptul de a beneficia de ajutor de somaj;
- dreptul de a primi salarii compensatorii ( minim unul, cf CCMUN sau mai multe in functie de CCM de unitate);