ACCES GRATUIT
FMI doreste un Cod Fiscal stabil pentru Romania
Presedintele Comisiei de buget, finante si banci a Senatului, Varujan Vosganian a avut, joi, o întâlnire cu reprezentantii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), acestia recomandând elaborarea unei strategii fiscale pe termen lung, care sa nu necesite modificari anuale a legislatiei fiscale, informeaza un comunicat al FMI.
Articolul continuă mai jos
Presedintele Comisiei de buget, finante si banci a Senatului, Varujan Vosganian a avut, joi, o întâlnire cu reprezentantii delegatiei Fondului Monetar International (FMI), acestia recomandând elaborarea unei strategii fiscale pe termen lung, care sa nu necesite modificari anuale a legislatiei fiscale, informeaza un comunicat al FMI. Directorul adjunct al Departamentului Europa, Susan Schadler, seful delegatiei FMI în România, Emmanuel van der Mensbrugghe, si reprezentantul FMI la Bucuresti, Graeme Justice, au prezentat principalele teme ce au stat în atentia delegatiei, pe durata vizitei în România. Acestea s-au referit la nivelul cheltuielilor bugetare în anul 2006, cu deosebire cele privind nivelul cheltuielilor salariale, la masurile pentru atingerea tintei de inflatie, precum si la masurile de reducere a deficitului de cont curent. Reprezentantii Fondului Monetar considera ca este necesara o corelare între evolutia cheltuielilor bugetare si politica de tintire a inflatiei. Membrii misiunii au semnalat, totusi, o anumita îmbunatatire fata de situatia din toamna anului trecut, care a dus la suspendarea negocierilor. Revizuirea Codului Fiscal a facut subiectul unei discutii destul de ample. Senatorul Varujan Vosganian a prezentat misiunii FMI obiectivele politicii fiscale, pentru perioada urmatoare, care vizeaza asigurarea suportului financiar necesar integrarii, stimularea sectorului privat, adoptarea acquis-ului comunitar, îndeosebi în ceea ce priveste TVA-ul, mentinerea deficitului bugetar la nivele reduse, precum si o îmbunatatire a capacitatii administrative. Varujan Vosganian a aratat ca nu exista nici o intentie de majorare a cotei unice sau a TVA-ului. Varujan Vosganian si-a exprimat speranta ca FMI va decide reluarea acordului cu România, astfel încât acesta sa fie finalizat pâna la jumatatea acestui an.
--
Acest material este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale, conform
termenilor și condițiilor de furnizare a serviciilor avocatnet.ro. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi o solicitare pe adresa
office@avocatnet.ro.
Comentarii articol (0)