Persoanele fizice interesate se mai pot înscrie doar astăzi în cadrul programului EMPRETEC, destinat pregătirii și oferirii de asistență tehnică antreprenorilor cu studii medii și superioare din România. Principalul obiectiv al acestui program îl reprezintă creșterea competitivității pe piața locală și internațională a întreprinderilor mici și mijlocii în condițiile globalizării tot mai accentuate a piețelor.
Până în data de 6 iulie, cu o zi înaintea termenului limită de înscriere în program, 280 de persoane au completat deja formularul de înscriere on-line disponibil pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (AIPPIMM).
Pentru înscrierea în cadrul acestui program este necesară completarea unui formular online, disponibil pe site-ul AIPPIMM.
EMPRETEC este un program internaţional pentru dezvoltarea şi sprijinirea antreprenorilor, desfăşurat sub egida Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare, fiind operaţional în 32 de ţări din America Centrală, America Latină, Africa şi Orientul Mijlociu, România fiind prima ţară din Europa în care se implementează.
La acest program de instruire antreprenorială pot participa antreprenorii existenți sau potențiali, dar și top managerii și specialiștii din organizații publice sau private a căror activitate presupune coordonarea și conducerea unor activități, departamente sau companii. Înscrierile au debutat în data de 20 iunie 2017 și urmează a fi închise în data de 7 iulie.
Totodată, pe site-ul AIPPIMM au fost publicate perioadele estimative în care se vor organiza aceste workshop-uri:
- Constanța în perioada 30 iunie – 8 iulie 2017;
- Iași în perioada 7 – 17 iulie 2017;
- Craiova în perioada 11 – 19 septembrie 2017;
- Cluj-Napoca în perioada 20 – 28 octombrie 2017.
Obiectivele vizate de către MMACA prin implementarea acestui program de instruire și formare antreprenorială sunt :
- identificarea întreprinzătorilor de succes;
- dezvoltarea competenţelor personale antreprenoriale şi a capacităţii manageriale;
- dezvoltarea comportamentului antreprenorial cu scopul creării de noi afaceri cu caracter inovativ;
- dezvoltarea metodelor moderne de afaceri precum și generarea de idei noi de afaceri și de produse noi;
- mobilizarea resurselor antreprenoriale româneşti şi întărirea dinamismului antreprenorial al întreprinderilor mici şi mijlocii din România;
- încurajarea schimbului de experienţă şi a dezvoltării relaţiilor pe plan local dar şi la nivel internaţional;
- dezvoltarea capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii de a elabora şi implementa strategii de afaceri competitive;
- sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii pentru extinderea pieţelor de desfacere şi creşterea exporturilor;
- dezvoltarea contactelor şi reţelelor de afaceri în afara României şi iniţierea de cooperări transfrontaliere.
Peste 100 de persoane vor fi instruite prin intermediul acestui program
Pentru acest an, bugetul alocat programului este stabilit la 504.000 de lei, ceea ce va permite instruirea în cadrul acestor workshop-uri a unui număr de minimum 100 de beneficiari, persoane fizice.
Bugetul se alocă în mod egal celor patru Organisme Teritoriale pentru IMM-uri (OTIMM) care vor organiza activitățile de instruire: Cluj, Constanţa, Craiova și Iaşi. Aceste patru OTIMM-uri vor încheia parteneriate cu instituţii publice şi/sau private, și contractează servicii specifice privind organizarea workshop-urilor de pregătire antreprenorială. Se pot înscrie doar persoanele care nu au mai urmat în trecut un astfel de program.
Pot beneficia de prevederile acestui program persoanele fizice care îndeplinesc cumulativ, la data depunerii formularului de înscriere în program, următoarele criterii de eligibilitate:
- sunt cetăţeni români sau cetățeni străini vorbitori de limbă română;
- au studii medii sau superioare definitivate cu diplomă de Bacalaureat, Licenţă sau adeverinţă care să ateste finalizarea studiilor;
- participă pentru prima dată la un atelier EMPRETEC;
- declară pe propria răspundere că vor participa continuu la toate activitățile workshop-ului pe perioada tuturor celor nouă zile de curs sub sancțiunea interzicerii aplicării la programele naționale derulate de către MMACA pentru o perioadă de trei ani.
Înscrierea în acest program este condiționată de completarea și depunerea unui formular de înscriere, începând cu data de 20 iunie 2017, ora 10.00, dar nu mai târziu de 7 iulie, data începerii programului de la Iași. În cazul în care numărul persoanelor înscrise pentru cursurile organizate în celelalte orașe nu este atins, înscrierea electrinică poate fi prelungită.
Documentația programului precum și locațiile și datele estimate pentru desfășurarea workshop-urilor de pregătire antreprenorială pot fi vizualizate pe site-ul AIPPIMM.