Tinerii antreprenori care vor câștiga finanțare pentru planurile de afaceri depuse în cadrul programului Start-up Nation România, vor putea beneficia în mod gratuit de sfaturi și îndrumare din partea unor mentori cu experiență în afaceri.
Prin intermediul programului Start-up Nation Romania, un numar de pana la 10.000 de antreprenori pot primi fonduri nerambursabile de cel mult 200.000 de lei pentru demararea unor afaceri în domenii variate de activitate. Sesiunea a fost lansată în data de 15 iunie 2016, iar înscrierile vor fi posibile până cel târziu în data de 14 iulie 2017. Ulterior, planurile de afaceri vor fi selectate pentru finanțare în funcție de punctajul obținut, antreprenorii urmând să semneze contracte de finanțare până cel târziu în 29 septembrie 2019.
Mentorii îi pot ajuta pe antreprenorii lipsiți de experiență în mai multe momente ale afacerii lor: lansarea unei afaceri sau repoziționarea ei pe piață, lansarea sau relansarea unui produs sau serviciu nou, înțelegerea mediului de afaceri, obținerea unor conexiuni, validarea ideilor de afaceri înainte de implementarea lor.
Anul acesta, un număr de până la 10.000 de antreprenori care demarează noi afaceri finanțate prin Programul Start-up Nation vor avea nevoie, pentru implementarea proiectelor, de îndrumare și exemple de bune practici pentru a rezista în fața provocărilor specifice derulării unei afaceri.
Aceștia vor putea solicita, în mod gratuit, asistență și îndrumare din partea unor afaceriști cu experiență, pe care îi vor selecta din Registrul Național al Mentorilor Antreprenori, o bază de date constituită de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA).
Antreprenorii cu experiență în afaceri și are sunt dispuși să-i spijine pe cei aflați la debut se pot înscrie gratuit în Registrul Național al Mentorilor Antreprenori. Înscrierea în această bază de date este posibilă doar pe baza unei simple cereri, în care cei interesați trebuie să completeze secțiuni precum:
- domeniul în care doresc să ofere mentorat;
- o scurtă descriere a activității desfășurate;
- modalitatea prin care antreprenorul este dispus să se implice în activitatea de mentorat;
- datele de contact.
Activitatea de mentorat va consta în participarea la o serie de discuții cu cei care au nevoie de îndrumare în dezvoltarea afacerii în cadrul unor conferințe / dezbateri / ateliere de lucru și dialogul față în față sau online cu antreprenorii debutanți.
Astfel, sesiunile de mentorat se pot desfășura, în funcție de disponibilitatea antreprenorilor mentori, astfel:
- discuții față în față sau în cadrul unor conferințe;
- vizite la sediul mentorului;
- vizite la sediul antreprenorului;
- discuții online.
Mentorii cu experiență relevantă în afaceri se pot înscrie gratuit în Registrul Național al Mentorilor Antreprenori, iar după definitivarea bazei de date și publicarea ei on-line, antreprenorii debutanți pot contacta gratuit mentorii din această listă.
Comentarii articol (0)